2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Ismét beadható a legnépszerűbb uniós pályázat

Egy hónapja nyújthatóak be az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) pályázatai, melynek keretében újra jelentős támogatást kaphatnak a mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztéshez. A támogatás mértéke akár a 40%-ot is elérheti, a támogatás összege pedig 20 millió forintig terjedhet.
A közkeletű nevén eszközbeszerzési pályázat (a vidéki régiókban: GOP-2011-2.1.1/A; Budapesten és Pest megyében: KMOP-2011-1.2.1/A kódszámmal) technológiai fejlesztést eredményező beruházásokra igényelhető: új eszközök, gépek beszerzésére, illetve információs technológia-fejlesztésre, például irodatechnikai eszközök, szoftverek és hardverek vásárlására.
Laczkóné dr. Hesz Boglárka az Unio Tender Europa szakmai vezetője szerint az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is ez a konstrukció a legnépszerűbb uniós pályázat. Mindez azzal indokolható, hogy az elnyerhető támogatás az összes elszámolható költség 40%-a is lehet a projekt megvalósítási helyszíne szerinti kistérség fejlettségi szintje függvényében, továbbá mert a tavalyi kiírásból eltörölték a vállalkozások egy alkalmazottra eső 4 millió forintos nettó árbevételére vonatkozó feltételt.
A szakértő szerint a pályázat meghirdetésekor a vidéki régiókban (GOP) rendelkezésre álló keretösszeg 30 Mrd Forint, amely 3000-4500 db támogatott pályázatra ad lehetőséget a 2011-13-as évekre. A közép-magyarországi régióban (KMOP) pedig 4 Mrd Forint, így a támogatott pályázatok várható száma Budapesten és Pest megyében 160-800 db lesz a 2011-es évben – mondta Laczkóné dr. Hesz Boglárka.
Az Új Széchenyi Terv pályázataira egy hónapja, március 1-től adhatók be a támogatási kérelmek. Az első hetekben eddig 180 pályázat érkezett be, összesen 54 milliárd forintos támogatási igénnyel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …