2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Indulhat a kerékpárút-fejlesztés

Lakossági fórumot tartott Mezőkövesd Város Önkormányzata a Lövői úton megvalósuló kerékpárút fejlesztéssel kapcsolatban.

Mint ismert Európai Uniós pályázaton, az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében több mint 40 millió forintot nyert településünk a vasúttól egészen a város határáig tartó, közel 1 km hosszú kerékpárút megépítésére, melyhez 10% önerőt kell biztosítania településünknek. A kerékpárút megépítéséhez egy zárt vízelvezető-rendszer megvalósítására is szükség van, melynek hozzávetőleg 50 millió Ft-os költségét teljes egészében önerőből finanszírozza az Önkormányzat. A projekt kivitelezője a mezőkövesdi Szilvási Építő Kft. lesz. A munkálatok szeptember elején fognak elkezdődni és 70 napot vesznek igénybe, ami azt jelenti, hogy november első felében vehetik majd birtokba az új, biztonságot nyújtó aszfaltszakaszt a kerékpárosok.
A projekttel kapcsolatos kivitelezői szerződést augusztus 23-án írták alá az érintettek a Polgármesteri Hivatalban. A szerződés aláírását megelőzően az Önkormányzat képviseletében Csiger Lajos alpolgármester tartott rövid tájékoztatót a projektről, majd a kivitelező, Szilvási Építő Kft. részéről Szilvási András ügyvezető ismertette a legfontosabb részleteket. A tájékoztatókat követően az érintett felek aláírták a kivitelezői megállapodást. A Lövői út vasút alatti szakszán megvalósuló beruházás révén lényegesen biztonságosabban közlekedhetnek majd a kerékpárosok. „Tulajdonképpen egy teljesen különálló utat építünk, melyhez külön vasúti átjáró is készül. Komoly feladatot fog jelenteni számunkra, hogy a közúttól a telekhatárokig húzódó szűk szakaszon, a kerékpár út mellett egy műszakilag megfelelő csapadékvízelvezető-rendszer is megépüljön.” mondta – Szilvási András, a Szilvási Építő Kft. ügyvezetője.
A zárt, süllyesztett vízelvezető-rendszer mellett két buszmegálló áthelyezése szintén megvalósul a beruházás keretében. Az építkezés idején forgalomkorlátozásokra és útszűkületekre is számítaniuk kell majd az arra közlekedőknek. Az új útszakaszt novembertől használhatják majd a kerékpárosok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek