2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pályázatok
  • »
  • Energetikai felújítás uniós támogatással a kazincbarcikai Ádám Jenő Általános Iskolában

Energetikai felújítás uniós támogatással a kazincbarcikai Ádám Jenő Általános Iskolában

Komplex energetikai korszerűsítés kezdődött el az Ádám Jenő Általános Iskolában. A projektet az Európai Unió és a Magyar Állam közel 100 millió forinttal támogatja. A beruházás során olyan felújítások valósulnak meg az oktatási intézményben, melyek hosszú évekre, évtizedekre garantálják a korszerűbb és hatékonyabb energia felhasználást.

„A több évtizedes iskola épületen ilyen jellegű beruházás megépítése óta nem volt, így mind az iskola külső megjelenésében, mind az energia felhasználás hatékonyságát tekintve komoly mérföldkő a beruházás” – mondta a projekt nyitórendezvényén Bazsó Bertalanné, az iskola igazgatója.

A beruházás kapcsán sor kerül a nyílászárók teljes körű cseréjére, komplex homlokzati és lábazati hőszigetelésre, de a lapostető hőszigetelését és a fűtési rendszer szabályozhatóvá tételét is tartalmazza a felújítás. Ez utóbbit termosztatikus radiátorszelepek beépítésével valósítják meg. A beruházás összértéke közel 127 millió forint, az Európai Uniós pályázaton nyert támogatási összeg pedig megközelíti a 100 millió forintot.

 

„A második otthon”

„Kazincbarcika város lakói és az érintett oktatási intézmény tanulói, pedagógusai, szülői közössége nagy örömmel fogadták a felújítás hírét, hiszen a munkálatok őszi befejezését követően egy kívül-belül megújult iskola lesz a gyermekek „második otthona” – ezt már Szitka Péter, Kazincbarcika Város polgármestere mondta a projekt nyitórendezvényén tartott ünnepi köszöntőjében.

Mint a pedagógusok részéről elhangzott: az Európai Unió támogatásával és a Kohéziós Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt során az iskolába járó gyermekek zavartalan oktatását és ellátását helyi átszervezéssel biztosítják. S bár a munkálatok miatt egy kis kellemetlenség időnként adódik, a terveket és a jövőbeni célokat figyelembe véve, megéri az áldozat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …