2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

336 millió forint Mezőkövesdnek

A Helyi foglalkoztatási együttműködés létrehozásának előkészítésén dolgoznak a Mezőkövesdi járásban

 2017. október 9-én tartotta meg első partnerségi ülését a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás által kialakítandó helyi foglalkoztatási együttműködés, melyen részt vettek a helyi munkaerőpiac szereplői, meghívott vállalkozások és érdekképviseleti szervezeteik, a helyi közszféra és civil szféra képviselői, valamint a konzorciumi partner B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Az ülésen a partnerek tájékoztatást kaptak a tervezett foglalkoztatási együttműködés tartalmáról, céljairól és tevékenységeiről.

A Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás „Helyi foglalkoztatási paktum a Mezőkövesdi járásban” című projektje támogatást nyert helyi foglalkoztatási együttműködés létrehozására a TOP-5.1.2-15 Helyi foglalkoztatási együttműködések című felhívás keretében.

 

A 336 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt célja a Társulás településeit lefedő, a közszféra, üzleti szféra és a civil szféra széleskörű partnerségén alapuló helyi foglalkoztatási együttműködés (paktum) létrehozása és a kialakított stratégia mentén képzési és foglalkoztatási program megvalósítása a munkaerőpiac bővítése érdekében.

 

Várhatóan a jelenlegi projektfejlesztés 2017 decemberi lezárását követően a projekt keretében a helyi vállalkozások munkaerőigényére alapozva 220 fő helyi hátrányos helyzetű álláskereső, közfoglalkoztatott és inaktív részesülhet munkaerőpiaci szolgáltatásokban, vehet részt képzésben és támogatott foglalkoztatásban munkaerőpiaci elhelyezkedésük érdekében. A fejlesztés eredményeként mintegy 72 fő kerülhet foglalkoztatásra az elsődleges munkaerőpiacon a 2018 és 2020 közötti megvalósítási időszakban.

A paktum Mezőkövesdi járás 23 tagtelepülésére terjed ki (Bükkábrány, Bogács, Borsodgeszt, Borsodivánka, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja, Csincse, Egerlövő, Kács, Mezőnagymihály, Mezőkeresztes, Mezőkövesd, Mezőnyárád, Négyes, Sály, Szentistván, Szomolya, Tard, Tibolddaróc, Tiszabábolna, Tiszavalk, Vatta).

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…