2024. 05. 23. csütörtök

Dezső
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Mától lehet jelentkezni a KSH és az MNB közös statisztikai versenyére

Mától lehet jelentkezni a KSH és az MNB közös statisztikai versenyére

Immár hatodik alkalommal kerül meghirdetésre a felsőoktatásban tanulók számára a Stat Wars Uni országos statisztikai verseny, amelyet ezúttal a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közösen szervez. A verseny zsűrizésében neves hazai egyetemek oktatói, illetve a KSH és az MNB szakemberei vesznek részt. Idén először két kategóriában lehet nevezni: BA/BSc-, valamint MA/MSc-hallgatókból álló csapatok tehetik próbára statisztikai tudásukat.

Október 15-ig lehet jelentkezni a KSH és az MNB Stat Wars Uni elnevezésű országos statisztikai versenyére. A három online fordulóból és egy jelenléti döntőből álló megmérettetésre maximum 3 fős, nappali és levelező tagozaton, alap- vagy mesterképzésben tanuló hallgatókból álló csapatok jelentkezését várják a szervezők.

A versenyben részt vevő hallgatók gazdasági, társadalmi és területi statisztikai adatsorok feldolgozása és megjelenítése terén mérhetik össze tudásukat. A részvétel feltétele a statisztikai alapismeretek megléte. A feladatmegoldásokat a legrangosabb hazai egyetemek oktatóiból, illetve a KSH és az MNB szakembereiből álló zsűri értékeli.

A csapatok három online fordulóban mérik össze tudásukat, majd a legjobbak a KSH székházában megrendezésre kerülő döntőben személyesen is megmérkőzhetnek egymással. A döntőbe a legmagasabb pontszámot elérő 5 BA/BSc- és 5 MA/MSc-hallgatókból álló csapat jut tovább, közülük kerül ki a 3-3 dobogós. A döntőben dobogós helyezést elérő csapatok pénznyereményben részesülnek.

A nevezés díjtalan.

A részletes versenyfelhívás, valamint a jelentkezés menete és a vetélkedő időbeli ütemezése a KSH honlapján érhető el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kutatás: a mérnöki, programozói és orvosi pályát tartják legvonzóbbnak az egyetemisták   Mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el…

További cikkek

Kutatás: a mérnöki, programozói és orvosi pályát tartják legvonzóbbnak az egyetemisták   Mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el…