2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Kedvezményes mobil és internet tarifa az egyszülős családoknak

Kedvezményes mobil és internet tarifa az egyszülős családoknak

Segítség a kapcsolat fenntartásában a külön élő szülő és a gyermekek között

 Magyarországon ma háromszázezer egyszülős családból minden második nehéz anyagi helyzetben él. Az elmúlt időszakban több alkalommal is digitálissá vált oktatás sokuknak okozott nehézséget akár az otthontanuláshoz szükséges eszközök, akár a megfelelő internetkapcsolat hiányában. Az Egyszülős Központ és a Telenor megállapodásának köszönhetően az egyedülálló szülők és gyermekeik közti kapcsolattartást már kedvezményes tarifa segíti. 

 

Napjainkban itthon háromszázezer szülő egyedül nevel gyermeket, számuk az elmúlt négy évtizedben a duplájára emelkedett. Ezekben a családokban ma több mint félmillió gyermek él. Ugyan az új tanév a jelenlegi állás szerint hagyományos, jelenléti oktatással veszi kezdetét, a karanténidőszak rámutatott, hogy a megbízható mobil-és netkapcsolat mennyire fontos a családok mindennapi életében.

 

Az Egyszülős Központ és a Telenor ezért megállapodást kötött, amelynek köszönhetően az egyszülős családok már kedvezményes tarifával vehetik igénybe a szolgáltató mobiltelefon és internet szolgáltatását. A csomag létrehozásának célja, hogy a családokban ne szakadjon meg a kötelék a két szülő, valamint a gyermek és a külön élő szülő között.

 

Az olcsóbb tarifák pénzügyileg is nagy segítséget jelenthetnek az egyszülős családoknak, akiknek több mint fele anyagi nehézségekkel küzd. A megállapodás értelmében a családok olcsóbban jutnak hozzá a telefonos beszélgetésekhez és az internethez, így a különélő családtagok is részei maradhatnak a gyerekek életének. A lehetőség a jövőben biztosíthatja azt is, hogy az egyszülős gyerekek ne maradjanak ki az oktatásból, megmaradjon az összeköttetés a gyermekek és az időnként digitálissá váló iskola között.

 

Akár tanulásról, akár szabadidőről van szó, a gyerekek egyre többet használják az internetet. Fontos, hogy a szülők is tudatosan rész vegyenek ebben, különösen a gyermeküket egyedül nevelők, akikre nagyobb teher hárul ezen a téren is. A Telenor a flottához csatlakozó egyszülős családok számára ingyenesen biztosítja a „TudatosNet tudáspakk” -ot, ezzel is segítve őket, hogy gyermekeiket biztonságban tudhassák a világhálón is.

 

A budapesti Egyszülős Központ 2018. májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt közel három évben a központ több mint 70 féle szolgáltatásával több mint 19 000 egyszülős családot ért el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…