Idén már gomba és feldolgozott kézműves élelmiszerek is az asztalunkra kerülhetnek amellett, hogy a
szezonális vegyszermentes zöldségeket is házhoz szállítják nekünk a MyFarm zöldségkosár-közösségekből.
A MyFarm kosárhálózat közösségi kertjei Pest megyében és több vidéki kis-és
nagyváros közelében működnek, így gyakorlatilag az ország felén csatlakozhatunk már egy
közelünkbe eső ilyen gazdasághoz. A MyFarmerek – Ács, Harta, Szentmártonkáta, Hajdúhadház és
Ópusztaszer – jelenleg szállítanak árut többek között Budapestre, Győrbe, Tatára, Kecskemétre,
Szegedre, Debrecenbe, Egerbe, Dunaújvárosba, Szekszárdra és ezek környékére.
A közösségi mezőgazdálkodás itthon is egyre népszerűbb, hiszen széleskörűen elérhetővé vált ezáltal
a biztos forrásból, békebeli ízeket idéző jó minőségű, szezonális és fenntartható módon előállított
háztáji termék. A közösségi mezőgazdálkodás a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gazda vállalja, hogy
egész évben a kertjéhez csatlakozó közösség tagjainak termel, míg a vásárlók vállalják, hogy
átalánydíjért cserébe átveszik a terményeket. Ez mindkét fél számára kiszámíthatóságot és hosszú
távú elköteleződést jelent.
A MyFarmnál a hetente, kéthetente vagy havonta érkező szezonális, frissen termett és szedett
zöldséggel, gyümölccsel, vagy most már akár extra tojással és kézműves termékekkel megrakott
boxokat a közösség tagjai kényelmesen, az otthonukban, házhoz szállítva vehetik át, személyesen a
gazdától. A vegyes zöldségkosarak segítségével változatossá tehető a család étkezése, megbízható
vitaminforrással akár a nyári, akár a téli szezon alatt.
A nyári szezon hamarosan indul, még nem késő csatlakozni a közelünkben található egyik MyFarm
kerthez, amelyek idén is várják új tagjaikat, számos meglepetéssel, kiegészítő szolgáltatással. Ugyanis
a közösséghez csatlakozó tagok a szezon alatt receptekkel gazdagodhatnak, 0-24 órában követhetik a
bekamerázott kertek életét, nyitott kert programon vehetnek részt családjukkal a nyár folyamán,
idén június 10-én pedig online főzőshown is részt vehetnek Mautner Zsófi gasztroceleb vezetésével.