2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

I. Debreceni Szakmafesztivál

Május 14-én rendezték meg először, ámde hagyományteremtő jelleggel az I. Debreceni Szakmafesztivál, amelyen több mint 30 kiállító vett részt, hogy megismertessék a pályaválasztás előtt álló diákokkal szakmai lehetőségeiket. Az eseményen a két ismert gázszolgáltató cég izgalmas bemutatókkal és interaktív játékokkal várta az érdeklődőket, akik a társaságok duális képzési programjaiba is részletes betekintést nyerhettek.

 

A szombaton megrendezett I. Debreceni Szakmafesztivál elsődleges célja a fiatalok pályaválasztásának segítése volt. A város főterére érkezők megismerkedhettek többek között a szervező, azaz a Debreceni Szakképzési Centrum képzési kínálatával, a helyi vállalatok karrierlehetőségeivel és a duális képzések előnyeivel.

 

A két cég látványos bemutatókkal színesítve mutatta be a vállalat műszaki megoldásait és szakmai munkáját a fesztiválon.  Az egész napos program alatt, LED-falon vetített kisfilmekkel mutatták be a villanyszerelői és gázszerelői szakma rejtelmeit. A standoknál az érdeklődők különféle játékokon, köztük egy mini üzemirányítási rendszeren keresztül ismerkedhettek a hálózatok működésének mikéntjével, sőt izgalmas reflexjátékokkal apróbb ajándékot is nyerhettek a legügyesebbek valamint színes kvízjátékok várták a látogatókat, akik egy interaktív játék segítségével a gázmolekula útját követhették végig.

 

Mindezek mellett a pályaválasztás előtt állók számára részletes tájékoztatással is készültek a társaságok az általuk kínált gyakorlati képzésekről. A Debreceni és Nyíregyházi Szakképzési Centrum együttműködésével indított villanyszerelő és gázszerelő képzések alkalmat teremtenek a diákok számára arra, hogy az elméleti oktatás mellett gyakorlati munkavégzésben is részt vegyenek. Mindezt úgy, hogy a társaságok a képzés ideje alatt pénzbeli juttatást adnak, a kiemelkedő teljesítményt pedig magasabb összegű ösztöndíjjal díjazzák.

 

Mindkét cég  kiemelt céljának tekinti a fiatal generáció edukációját és támogatását, annak érdekében, hogy a diákok a munkába álláskor minél szélesebb körű ismeretekkel és gyakorlati kompetenciával is rendelkezzenek. A társaságok mindennek jegyében rendszeresen képviseltetik magukat egyetemi állásbörzéken és pályaorientációs eseményeken: tavasszal a Miskolci Egyetem Állásbörzén, tavaly ősszel az I. Hello Szakma – Út a jövőbe kiállításon vettek részt, azt megelőzően pedig a „Mi a pálya?” fesztivál fő támogatójaként segítették a fiatalok pályaválasztási ismereteinek bővítését.

 

Az energetika szektorban különösen fontos a megfelelően képzett szakemberek utánpótlásának biztosítása, ezért a cégek a tehetséggondozás mellett a hosszú távú karrier, valamint a folyamatos szakmai fejlődés biztosítására is kiemelt hangsúlyt fektet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…