2023. 12. 7. csütörtök

Ambrus
1 EUR 381 HUF
1 GBP 445 HUF

Hogyan érdemes belekezdeni az álláskeresésbe?

Bár megértjük, hogy a munkanélküliség időszakát szeretné mindenki mihamarabb a háta mögött tudni, de az álláskeresés folyamatát egyáltalán nem szabad elsietni, mivel abból semmi jó nem sülhet ki.

Íme, egy jó tanács

Első lépésként határozzunk meg egy célt, ami alapján elindulhat a keresgélés. Ehhez igazán hasznos lehet átolvasni például az Egerállás Álláslehetőségek, munkahelyek: Eger című útmutatóját, amelyben többféle munkakörrel kapcsolatban is leírják, hogy milyen végzettség és mekkora szakmai tapasztalat szükséges a betöltésükhöz, illetve milyen feladatokra lehet számítani.

A célunk meglelése után pedig elkezdhetünk böngészni, amelyre fontos, hogy elegendő időt szánjunk, és ne vegyük félvállról! Még annak ellenére sem, hogy az álláspiac bővelkedik a betöltetlen pozíciókban, és számos cég kínál különböző munkalehetőségeket.

Sőt, ha szeretnénk maximalizálni az esélyeinket, akkor érdemes az ismerőseinkkel is beszélgetni, hiszen az is megeshet, hogy általuk fogunk tudomást szerezni egy jó lehetőségről.

Az önéletrajz megírása

Mivel az önéletrajz alapján fog kialakulni az első benyomás rólunk a HR-esekben és a toborzókban, így fontos, hogy ennek a megírására elegendő figyelmet szenteljünk. Ügyelnünk kell arra, hogy minden esetben ahhoz a pozícióhoz igazítsuk a CV-t, amelyre jelentkezünk. Abban az esetben ugyanis, ha nem így teszünk, akkor az önéletrajzunk sablonossá válik, ami egyáltalán nem kelt jó benyomást.

Emellett feltétlenül figyelnünk kell még arra is, hogy a dokumentum ne tartalmazzon elgépelési és nyelvtani hibákat, mivel ezek figyelmetlenségre, hanyagságra utalnak. Kapcsoljuk be a helyesírás-ellenőrzőt, olvassunk át mindent kétszer, és ha van lehetőségünk, akkor adjuk oda egy olyan személynek is elolvasásra a CV-t, akinek bízunk a nyelvhelyességi ismeretében!

Cégre szabott önéletrajz kell!

Hiába jelentkezünk mindenhol minőségellenőr, töltőállomás-kezelő vagy értékesítő pozícióba, egyáltalán nem biztos, hogy ugyanazok lesznek a követelmények a különböző munkaadóknál. Ezért is fontos az, hogy a hozzájuk beadott CV-k megírása előtt alaposan nézzünk utána a vállalati kultúrának, és keressünk benne olyan pontokat, amelyekkel mi is tudunk azonosulni.

Az állásinterjú

Abban az esetben, ha alaposak voltunk az önéletrajz megírása során, akkor nagy az esélye annak, hogy átjutunk az első rostán, és behívnak minket egy online és/vagy egy személyes állásinterjúra.

Ezt szintén nem szabad félvállról venni, kellőképpen rá kell hangolódni a beszélgetésre, amelyhez az egyik legjobb módszer, ha felkészülünk a várható kérdésekből. Ezek legtöbbje általában a cégre irányul, mivel az interjúztatók kíváncsiak arra, hogy mennyire fontos is nekünk ez az állás. Ha ugyanis az, akkor hajlandóak vagyunk venni a fáradtságot, hogy utánanézzünk a céggel kapcsolatos információknak./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek