2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

VOSZ közgyűlés: A NAV-val is együttműködnek

A NAV-VOSZ együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásával kezdődött a VOSZ idei közgyűlése, amelyet Szalayné Ostorházi Mária NAV regionális főigazgató, és Ádám Imre, a VOSZ BAZ megyei szervezetének elnöke jegyzett.

Szabó Zsolt dandártábornok, olyan aktuális ellenőrzésekről beszélt, a közgyűlés résztvevőinek, amelyekkel megpróbálják kifehéríteni a gazdaságot.
Ádám Imre, elnök beszámolójának, amely a VOSZ B.-A.-Z. Megyei Szervezetének 2011. évi tevékenységéről szólt szóbeli kiegészítésében a nemrégiben létrejött kínai-magyar üzleti kapcsolatot emelte ki, amely sokat jelenthet majd a megye vállalkozásai számára. Tájékoztatta a résztvevőket a  2012. évi Megyei Prima Díj megrendezésével kapcsolatos kérdésekről is, amelyet
Perlusz László VOSZ ügyvezető, az országos rendezvénnyel kapcsolatos információkkal egészített ki.
Arról is tudomást szerezhettek a közgyűlés résztvevői, hogy kedvezményes beszerzési lehetőségek, valamint a vállalkozások működési költségeinek csökkentésére lesz lehetősége a VOSZ tagoknak, valamint az aktuális pályázati lehetőségekről is tájékoztatást kaptak.
Dr. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára szokásos vehemenciával szólt azokról az aktuális gazdasági ügyekről szólt, amelyek az elmúlt esztendőben meglehetősen borzolták a magyar vállalkozók kedélyét, és sok esetben rontották a hazai vállalkozások versenyképességét. Azokat is felsorolta persze, amelyek megváltoztatásában a VOSZ vezetése eredményt ért el: vasárnapi nyitva tartás, utazási kedvezmények, munkatörvénykönyv.
Bihall Tamás, a BOKIK elnöke pedig megyénk gazdasági helyzetéről beszélt, s azt is elmondta, hogy ha sürgősen nem történik változás a helyi gazdaságban is, akkor  BAZ megye még inkább hátrányos helyzetbe kerül.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek