2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

VOSZ és ME együtt az innovációért

Együttműködési megállapodást írt alá pénteken délelőtt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Miskolci Egyetem, egy rendkívüli VOSZ KLub-os eseményen.

Ádám Imre, a VOSZ B.-A.-Z. megyei elnöke köszöntő beszédében arról szólt, hogy tapasztalatuk szerint, a megyei vállalkozások még mindig gyenge lábakon állnak, s bár az Európai Unió kilábalóban van a válságból, ennek régiónkban nem sok jele látszik.

A kis- és középvállalkozások az olcsó tömegtermelésben nem vehetik fel a versenyt egyes népesebb országokkal, ezért a kutatás-fejlesztésre, az innovációra, a minőségi termékek létrehozására kell fektetniük a hangsúlyt.  A régióban a Miskolci Egyetem, mint minőségi tudásbázis, a vállalkozások innovatív fejlődéséhez jó hátteret biztosíthat.

Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora az egyetemnek három fontos szerepét hangsúlyozta: a tudás őrzése, gyarapítása és átadása, ehhez jön hozzá a térségben tevékenykedő vállalkozások támogatása. A VOSZ tagvállalatainak fontos a Miskolci Egyetemen felhalmozott tudás, mert Ők ritkán rendelkeznek a kutatás-fejlesztéshez szükséges anyagi, elméleti és tárgyi eszközökkel.
Mint mondta – „Az egyetemnek már különböző cégekkel eddig is volt együttműködési megállapodása, de egymás segítése a régióban nagyon fontos feladat. Ez a megállapodás oda-vissza működik majd, hiszen az egyetem a felhalmozott tudásával segíti a vállalkozásokat, amelyet viszont megrendeléseket hoznak az egyetemnek.”

Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem Stratégiai és Fejlesztési rektorhelyettese, előadásában bemutatta, hogy az egyetem hogyan vesz részt jelenleg a gazdaság fejlesztési  programokban, és hogyan, milyen szolgáltatásokkal tudna a kkv-k segítségére lenni.

Dr. Dávid Ferenc, a Vosz főtitkára a megállapodás aláírása után, aktuális gazdasági kérdésekről beszélt, főként olyan törvényeket, rendeleteket elemezve, amelyek a vállalkozások fennmaradását befolyásolják: sztrájk törvény, munkatörvénykönyv, alacsony jövedelműekről szóló törvény. Azt is leszögezte,hogy versenyképes tudás nélkül halálra vannak ítélve a régiók, ezért fontos a mai esemény, ami első a VOSZ történetében, és példaadó lehet.

OBE

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…