2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Veszteséggel zárta 2011-et a TVK, nem fizet osztalékot

Veszteséggel zárta az elmúlt évet a tiszaújvárosi Tiszai Vegyi Kombinát (TVK Nyrt.), a vegyipari cég a magyar számviteli szabályok szerint mínusz 9,319 milliárd forint adózott eredménnyel és 196 milliárd 747 millió forint mérlegfőösszeggel zárta 2011-et, a cég a közgyűlés döntése szerint nem fizet osztalékot.

A Mol csoporthoz tartozó, tőzsdén jegyzett társaság keddi éves közgyűlésén a részvényesek a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint 209,03 milliárd forint mérlegfőösszeggel és mínusz 11,226 milliárd forint eredménnyel fogadták el az igazgatóság beszámolóját.
A közgyűlési előterjesztés szerint a TVK Nyrt. számára a 2011-es év a külső környezet rendkívüli kihívásaival terhelt időszak volt, ugyanakkor az eurózóna jelentősen romló gazdasági kilátásai ellenére a társaság még ebben a helyzetben is megtartotta vevőit, a felügyelőbizottság értékelése szerint az eddig megtett erőfeszítések biztosítják, hogy amikor a recesszió szorítása enyhül, a TVK versenyképességét megőrizve továbbra is a régió meghatározó piaci szereplője legyen.
A vegyipari cég árbevétele tavaly  411 milliárd 462 millió forint volt, szemben a 2010-es 365 milliárd 185 millió forinttal.
A közgyűlés újraválasztotta Mosonyi Györgyöt a TVK igazgatóságának elnökévé, akinek előző megbízatása április 19-én jár le, és beválasztotta az igazgatóságba Pethő Zsoltot, aki 2011. júniusától tölti be a TVK vezérigazgatói posztját. Mindkettőjük megbízatása öt évre szól.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…