2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Végre van könnyen érthető közüzemi számla

A DRV az országban elsők között reagált a fogyasztói számlaigényekre a közüzemi szolgáltatók közül
Megújult tartalom és forma, de mindenekelőtt a fogyasztó számára is érthető számlakép, ez jellemzi a DRV régóta várt, megújult számláit. 2011-től a Vízmű ügyfeleinek egyértelmű, jobban áttekinthető, informatív és „takarékosabb” számlákat visz a postás. Az új formátum a hozzáértők elismerését is kivívva, tavaly ősszel rangos szakmai díjat is nyert.
„Nem elég, hogy valamiből ki kell fizetni, még azt sem értem, hogy pontosan miért fizetek!”- általában ilyen és ehhez hasonló, kellemetlen érzések kerülgetik az embert, amikor kézhez kap egy közüzemi számlát. Az egyszerű földi halandó számára érthetetlen díjtételeken kiigazodni olykor szakértő segítségével is embert próbáló feladat lehet. Egy érthető és átlátható számla évek óta alapvető igénye volt a fogyasztónak; s ez végre most megérkezett.
A DRV az ország első számú víz- és csatornaszolgáltatójaként, jogos fogyasztói elvárásoknak megfelelően változtatott a számlaformátumon. Az új számlakép kialakításához még az – egyébként csak áram- és gázszolgáltatókra vonatkozó – ún. közműkódex előírásait is figyelembe vette.
A változásnak köszönhetően a 2011-től kiküldött számlák a kibővített tartalom ellenére is jobban áttekinthetőek és könnyebben értelmezhetőek lettek. A legfontosabb és talán mindenkit leginkább érdeklő változás az elszámoló számlákon feltüntetett tételek részletezésében történt módosítás. Ezek a korábbiakhoz képest érthetőbb módon, táblázatos formában, megújított és egyértelmű megnevezésekkel jelennek meg, ennek köszönhetően javul a számlatartalom levezethetősége.
A számlák emellett több új, fogyasztóbarát funkciót is tartalmaznak, az állandó lakossági fogyasztóknak készített részszámlákon például megjelenik az utolsó számlázott mérőállás, valamint a következő leolvasás tervezett időszaka, a fizetendő összeg meghatározásakor pedig mostantól már a részszámláknál is figyelembe veszik a víz- és csatornadíj túlfizetéseket is.
Az új számla praktikussága mellett ráadásul takarékos is. A rész- és elszámoló, valamint az ügyfélszolgálat által készített egyedi számlákhoz mostantól használt egységes nyomtatványoknak, a számlázó rendszer korszerűsítése érdekében véghezvitt informatikai fejlesztésnek, és a postázási folyamat átalakításának köszönhetően az új formátumú számlák kibocsátása sokkal költséghatékonyabbá vált.
A számlakép szakmai berkekben is nagy sikert ért el, és a tavaly ősszel megrendezett VIII. Országos Ügyfélszolgálati Versenyen díjat is nyert.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek