2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Végkiárusítás kezdődött a Praktiker németországi áruházaiban

Végkiárusítás kezdődött a Praktiker németországi áruházaiban

A Praktiker németországi barkácsáruházaiban pénteken elkezdődött a végkiárusítás, amelyet a hálózat felszámolása követ.

A 130 áruházból álló hálózat árukészletét üzletenként eltérő, de mindenütt jelentős engedménnyel árusítják ki. Ötven áruház bezárását már egy hónapja elhatározták, és ezekben a végkiárusítás is korábban kezdődött. A Spiegel Online hírportál beszámolója szerint több üzletben szinte ingyen adják a polcokon maradt termékeket.
   
A Praktiker AG szanálásával próbálkozó csődgondnokok szeptember elején jelentették be, hogy kivezetik a Praktiker márkát a német piacról, mert nem sikerült befektetőt találni a hálózat üzemeltetésére. A konszernhez tartozó Max Bahr áruházlánc megmaradhat, átvételéről több szakmai és pénzügyi befektetővel tárgyalnak.
   
A Praktiker AG 2012-ben 3 milliárd euró árbevétel mellett 190 millió euró veszteséget szenvedett el. Az idén júliusban bejelentette, hogy fizetésképtelenné vált. A csőd nem érinti a Praktiker magyarországi áruházainak működését. A külföldi leányvállalatok a konszernen belül egy önálló céghez, a Baumarkt Praktiker International GmbH-hez tartoznak, amely nem érintett a csődeljárásban – közölte szeptember elején a Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft.

MTI   

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…