2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Változás a közbeszerzéshez kapcsolódó kifizetés szabályaiban

Változás a közbeszerzéshez kapcsolódó kifizetés szabályaiban

2011. július 15. napjától ismét hatályba lépett azon mentesség, miszerint a 200.000 forint feletti közbeszerzésekhez kapcsolódó kifizetések esetén nem jelent akadályt a 2008. szeptember 30-át követően keletkezett köztartozás.
Így a fővállalkozó a 200.000,- Ft-ot meghaladó kifizetésnél akkor is kiegyenlítheti az alvállalkozó számláját visszatartási kötelezettség nélkül, ha az olyan 30 napnál nem régebbi nemleges együttes adóigazolást mutat be, amelyen 2008. szeptember 30-át követően keletkezett tartozás szerepel. Ebben az esetben a kifizetőt egyetemleges felelősség nem terheli.
Amennyiben az alvállalkozó által bemutatott általános együttes adóigazoláson 2008. szeptember 30-át megelőzően keletkezett tartozás szerepel, a kifizető a tartozást meghaladó összeget fizetheti ki az alvállalkozója részére. Az állami adóhatóság az ilyen köztartozást tartalmazó adóigazolás kiállításával egyidejűleg intézkedik a követelés lefoglalásáról, erről értesíti az adóst és a kifizetőt is. Ha a fővállalkozó elmulasztja a visszatartást, a kifizetés erejéig felel az alvállalkozót terhelő köztartozásért.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …