2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF

Üzleti és Logisztikai Park nyílt Miskolcon

Az Európa-Center-Miskolc Kft. európai szintű üzleti környezetet hoz létre Miskolcon
Az Európa-Center-Miskolc Kft. Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park néven európai szintű üzleti környezetet hoz létre és működtet.
Az egykoron jelentős méretű kohászati salakhegy (halna) az elmúlt évek feldolgozó tevékenységének és a megvalósult rekultivációnak köszönhetően vált alkalmassá az Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park befogadására.
Az Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park a hasonló elnevezésű budapesti partnerlétesítményünk kedvező tapasztalataira alapozva kezdi meg működését.
A teljes beruházás 6 ütemre tagolódik, összesen mintegy 6 milliárd forint beruházási költség mellett. A már elkészült „A”, „B”, „C” épületeket hamarosan követi a részben hasonló funkciójú „D”, „E” és „F” jelű épületek felépítése is.
Az épületeknek helyet adó egykori kohászati salakhalna rekultivációja, tájbaillesztése döntő részben befejeződött. Ennek hatására nemcsak eltűnt a város közepének esztétikai értékét évtizedek óta romboló salakhegy látványa, de a terület új funkciót is nyert.
A területen, a beruházás részeként teljesen új, korszerű közműhálózat épült ki, mely tovább emeli ennek a komoly lehetőségeket rejtő ipari területnek az értékét.
A projekt egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a nagyobb vállalatok logisztikai igényeinek kielégítése mellett a KKV szektor részére kínáljon kisebb, akár 300-500 m2-es bérelhető vagy megvásárolható munkaterületeket, irodai-, raktározási-, vagy akár kis- és nagykereskedelmi céllal, európai szintű környezetben, európai színvonalú szociális, menedzsment és inkubációs szolgáltatásokkal.
A beruházás azon túl, hogy számszerűsíthetően is hozzájárul a város gazdasági fejlődéséhez és a munkanélküliség csökkentéséhez, megoldja azt az évtizedek óta fennálló esztétikai, környezeti problémát is, amely a kohászati salakok belvároshoz közeli tárolására eddig jellemző volt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …