2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Újabb 4,2 milliárd forint telephely és iparfejlesztésre

„Október elején jelent meg  és november 5-től pályázható a Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért című pályázati felhívás”- jelentette be csütörtökön Miskolcon dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. A pályázat keretösszege 4,2 milliárd forint.

A csütörtökön délelőtt tartott sajtótájékoztató keretében a közgyűlés elnöke elmondta, hogy a tapasztalatok alapján Felső-Magyarország, ezen belül is Borsod-Abaúj-Zemplén volt a legaktívabb az innovatív, telephelyfejlesztési pályázatok terén. „Itt életképes, boldoguló vállalkozások vannak, akik bővülni is akarnak.”

Az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjában 2007-13 időszakában megjelent telephelyfejlesztést, ipartelepítést, ipari parkok, inkubátorházak, barnamezős területek fejlesztését támogató pályázatokon az Észak-magyarországi régióban 357 fejlesztés nyert el több, mint 40 milliárd forint támogatást. Ezen belül a legtöbb támogatott projekt Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből került ki: 225 fejlesztés, több, mint 27,1 milliárd forinttal. A 225-ből eddig csak 104 zárult le – ami jól mutatja, hogy annak idején a fejlesztési rendszer tervezésénél a szocialisták mekkorát hibáztak. Most koncepcióváltás történt.  „Előre hozzuk a nagy források megjelenését. Átstrukturáljuk a gazdaságfejlesztést” – foglalta össze a változás lényegét dr. Mengyi Roland.

Az új pályázatról szólva a közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a területi kohézióval kapcsolatban megyénk jól áll. A régióban 4,42 milliárd forintos keretösszeget biztosít a pályázat, ebből telephelyfejlesztésre 2,42 milliárd forint áll rendelkezésre 2 milliárd pedig ipartelepítésre. A mikro-, kis-, és középvállalkozások telephelyfejlesztésre 10-60 millió támogatásra pályázhatnak, az ipartelepítési kategóriában pedig 100 millió és 1 milliárd közötti összeg érhető el. A támogatás intenzitása a KKV szektorban magasabb – emelte ki dr. Mengyi Roland. Biztatta a vállalkozókat, hogy éljenek a lehetőséggel.

Gutyán Gergely, a NORDA ügyvezetője a pályázati felhívás technikai részleteit ismertette. A cél, hogy minél több, minél jobb pályázat érkezzen be, ne következzen be forrásvesztés.

Fotó:Dr. Mengyi Roland és Gutyán Gergely újabb pályázati lehetőségekről tájékoztatott

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek