2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Tűzvédelmi konferencia a Construmán

Könnyű-e a könnyűszerkezet tervezés?

A hagyományosan a Construma idején megrendezendő, immáron XVI. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi konferencia témája igen aktuális.

Napjaink építészeti megoldásiban egyre inkább előtérbe kerülnek a könnyűszerkezeteknek az alkalmazásai. Valójában egzakt fogalom igazából nincs arra, mit is ért az építési szakma könnyűszerkezeten, a gipszkarton szárazépítéstől, a csarnokszerkezetek keresztül a készházakig minden elő szokott jönni. A Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi tagozata, mint a konferencia szakmai szervezője ennek okán is kiemelten fontosnak tartja a tájékoztatást, annak érdekében, hogy ezek az épületszerkezetek a jogszabályi előírásoknak megfelelően valósuljanak meg.

 

A konferencia címe is igen találó: Könnyű-e a könnyűszerkezet tervezés?

 

A szakmai nap végére minden bizonnyal kiderül majd a hallgatóság számára, hogy amit egyébként annyira egyszerűnek tartottak, ha szakszerűen szeretnénk megvalósítani, figyelemmel a vonatkozó előírásokra, igen sok buktatót tartalmazhatnak, tervezők, kivitelezők számára. Ha egy ilyen szerkezet akusztikai szempontból nem felel majd meg a komfort szempontjának természetesen az sem elhanyagolható, de ha egy tűzben nem fogja betölteni az elvárt szerepét a tervezett, kivitelezett szerkezet az már nagy mértékű felelősséggel is járhat.

 

Az első részben a szárazépítéssel foglalkozó szakmai nap fókuszában a követelmények, tervezési elvek és a megfelelőség igazolásának módjai állnak. Mivel sok esetben ezeket a szerkezeteket építési engedély nélkül lehet kivitelezni nagyon körültekintően kell eljárni annak megítélésében, hogy mely esetben szükséges ettől függetlenül kivitelezési dokumentáció az építésükhöz, milyen követelményeknek kell megfeleltetni azokat és milyen elvárt teljesítményjellemzőket kell tudni igazolni.

 

A bevezető előadások általános ismeret anyagát követően az alábbi szerkezeti elemek kerülnek részletesen ismertetésre: Tetőtéri beépítéseknél használt szerkezetek, válaszfalak, térelhatároló falszerkezetek, előtétfalak, aknafalak, álmennyezetek, tűzvédő membránok.

 

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek