2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Szijjártó Péter a Nokiával bejelentette a cég K+F központjának bővítését

Szijjártó Péter a Nokiával bejelentette a cég K+F központjának bővítését

A Nokia 150 szoftverfejlesztő mérnökkel növeli magyarországi kutatás-fejlesztési központjának létszámát, a bővítéshez a magyar állam 211 millió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít – jelentették be szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára elmondta, hogy a Nokia 3 milliárd forintos beruházással fejleszti a budapesti k+f központját, és a bővítéssel a cég magyarországi létszáma közel 1400-ra emelkedik. Kiemelte, hogy a Nokia beruházásainak köszönhetően Magyarország a világ telekommunikációs iparának egyik éllovasává vált.
Ésik Róbert, a Nokia Networks üzletágának magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalat 5 éves garanciát vállal a létrehozott munkahelyekre. Hangsúlyozta, hogy a budapesti részleg eddig is a Nokia egyik legnagyobb globális technológiai központja volt, és a jövőben a szerepe tovább erősödik.
Szijjártó Péter kiemelte, hogy a vállalat itt fejleszti a mobil kapcsolóközpontját, amelyet a világon több milliárd ember használ nap mint nap.
Az államtitkár emlékeztetett, hogy a kormány 2010-ben azt a célt tűzte ki maga elé, hogy Magyarország legyen Európa termelési központja. Kifejtette, hogy ez sikeres stratégiának bizonyult, amelynek nyomán egyre több termelővállalat jött Magyarországra, vagy a már itt lévők döntöttek kapacitásuk bővítéséről, és ezzel újabb és újabb munkahelyeket hoztak létre. A stratégia másik pozitív hatása, hogy az itt termelő vállalatok egyre inkább a termeléshez kapcsolódó szolgáltatási ágazataikat is ide hozták, és ezzel elősegítették újabb szolgáltató központok megjelenését is. Mindennek eredményeképp ma az üzleti szolgáltatások szektorából érkezik a Magyarországra irányuló beruházások jelentős hányada.
Ésik Róbert elmondta, hogy a Nokia magyarországi részlege a vállalat networks üzletágát képviseli. Ez az üzletág a cégcsoport tavalyi több mint 12 milliárd eurós árbevételéhez 11,2 milliárd euróval járult hozzá – ismertette.
A bővítést az indokolta, hogy Magyarország kiváló helyszín a szellemi termékek, például a szoftverek előállítására, hiszen számos kiváló szaktudású és kreatív gondolkodású mérnök van az országban, emellett Magyarország versenyképes árszínvonalat biztosít – mondta Ésik Róbert, hozzátéve, hogy mindez garancia a hosszú távú jelenlétre.
Elmondta azt is, hogy a Nokia 1998-ban 20 fővel kezdte meg kutatás-fejlesztési tevékenységét, ma pedig már 1200 munkavállalója van. A mostani bővítéshez a cég internetes toborzási kampányt indít a fiatal tehetségek felkutatására a www.topmernok.hu oldalon.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek