2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Szennyező tájseb helyén logisztikai központ

„Intermodális logisztikai csarnok alapkövét rakták le csütörtökön Miskolcon az egykori salakhányó, a halna helyén. A több mint 10 ezer négyzetméter alapterületű csarnokot az Európa-Center-Miskolc Kft. építi, a beruházás összértéke közel 2 milliárd forint. A betelepülő vállalkozásokkal 150-200 embernek nyújthat majd megélhetést a logisztikai park. A tervek szerint a csarnok kivitelezése szeptember végére fejeződik be.”

Ez a hír, de egy alapkőletétel ünnepség arra is jó, hogy a felszólalók saját benyomásukat, véleményüket is elmondják a sajtó képviselőinek.
Lengyel Attila: Három millió köbméter salak hegy válik itt a város szívében korszerű logisztikai központtá. Az a tervünk, hogy Ipari Park címet kapjon a terület, amelynek során fontos előnyhöz jut Miskolc, s tervezünk egy faipari klaszter létrehozását, amely újabb előnyökkel járhat.
Pfiegler Péter Miskolc alpolgármestere: Egy városvezetőnek mi lehet fontosabb, mint az, hogy új vállalkozások telepedjenek meg a városban. Már a B csarnok átadásán is itt voltam, s azóta hatalmasat lépett előre a projekt. Örülök a klaszter tervének, mert igaz, hogy ebben mi „leg”-ek vagyunk, hiszen itt működik az Autóipari és az Űrkutatási klaszter is nálunk, de ezek az összefogások sok esetben motorjai lehetnek a gazdaság egy.-egy területének.
Varga László a terület országgyűlési képviselője: Amikor a Hideg soron lefelé jött az ember egy kicsit szelesebb napon, akkor azt látta, hogy egy hatalmas tájsebből száll a salakpor, s beteríti a várost. Ma, azt látjuk, hogy beköszöntött a XXI.század, s eltűnt egy szennyező folt. Persze nem csupán a környezetvédelem, hanem a munkahelyteremtés szempontjából tartom ezt óriási eredménynek.

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…