2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Szakmai gyakorlat diákoknak a Wanhua-BorsodChemnél

Idén nyáron csaknem 40 vegyész-, anyagmérnök-, gépészmérnök és közgazdászhallgató vett részt a Wanhua-BorsodChem Zrt. szakmai gyakorlati képzési programjában. Többségük a Miskolci és a Debreceni Egyetem hallgatói közül került ki, de a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem néhány diákja is részt vett a jellemzően 4-6 hetes programban. Az egyetemisták mellett gyakorlati ismeretekkel bővítette elméleti tudását a vállaltnál 70 kazincbarcikai szakközépiskolás is. Vegyésztechnikusok, elektronikai technikusok és műszerészek, valamint géplakatosok teljesítették kötelező nyári szakmai gyakorlatukat a vállalatnál: az alsóbb évesek a Wanhua-BorsodChem tanműhelyében, a felsőbb évesek pedig valódi üzemi területeken szereztek gyakorlati tapasztalatokat.

A BorsodChem évtizedek óta szervez szakmai gyakorlati programot azzal a céllal, hogy a közép- és felsőfokon műszaki, vegyipari és gazdasági képzésben résztvevő diákok gyakorlati tapasztalatokon alapuló, magas színvonalú és széleskörű tudást szerezhessenek.

A program keretében a hallgatók évről-évre aktívan részt vesznek a vállalat egyes funkcionális területeinek működtetésében, feladataiban. A diákok bepillanthatnak a munkafolyamatokba, kipróbálhatják magukat az adott szakterületen és megtapasztalhatják a csapatmunkába való beilleszkedést. Ezenkívül lehetőségük nyílik a BorsodChem multinacionális vállalati kultúrájának megismerésére is.

„A gyakorlati programban a korábbi években résztvevők Tudományos Diákköri sikerekről, kiváló szakdolgozati eredményekről, és a munka világába történő könnyebb beilleszkedésről számoltak be. Számos olyan hallgató, aki a szakmai gyakorlat során bizonyította rátermettségét, tanulmányai befejezését követően a BorsodChemnél kapott munkalehetőséget.” – hangsúlyozza Kálmán Erika, Vice President HR & Communication.

A BorsodChem tervei között szerepel a szakmai gyakorlati program további fejlesztése, melynek keretében a hallgatók csoportos gyárlátogatáson vehetnek részt, egy cégbemutató előadás során részleteiben is megismerhetik a BorsodChem történetét és tevékenységét, sőt, kompetenciafejlesztő-tréning segíti őket abban, hogy szakmai gyakorlati ismereteik bővítése mellett készségeik fejlesztésére is lehetőségük nyíljon.

A diákoknak a tanév megkezdése után érdemes minél hamarabb jelentkezni a szakmai gyakorlati programra (önéletrajzuk és motivációs levelük eljuttatásával) a BorsodChem HR Koordináció és Fejlesztésen dolgozó kollégáinál (a palyazat@borsodchem.eu e-mail címen), hiszen nagy a túljelentkezés, és a gyakorlati helyek feltöltése folyamatos.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…