2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Stratégiai megállapodást köt a kormány a BorsodChem Zrt.-vel

Stratégiai megállapodást köt a kormány a BorsodChem Zrt.-vel

Stratégiai megállapodást köt a kormány a BorsodChem Zrt.-vel, az erről szóló határozat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.
A kormány felhatalmazza Szijjártó Pétert, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkárát, hogy a céggel a stratégiai megállapodást a kormány nevében aláírja.

A kazincbarcikai BorsodChem Zrt. nettó árbevétele 2011-ben 828 millió euró volt, 2012-ben meghaladta az 1,2 milliárd eurót. A vegyipari cég mérleg szerinti eredménye 2012-ben 271 millió eurós nyereséget mutatott az egy évvel korábbi 139 millió eurós veszteség után. A vállalat dolgozóinak létszáma meghaladja a 2500-at.

Ez lesz a 40. stratégiai együttműködési megállapodás, amelyet a kormány nagyvállalatokkal aláír. Legutóbb csütörtökön a vasúti és közúti járművek fékrendszereit gyártó Knorr-Bremse vállalatcsoporttal kötöttek hasonló megállapodást.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…