2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Repülőgép-alkatrész bázist hoz létre Miskolcon a Lufthansa

Repülőgép-alkatrész bázist hoz létre Miskolcon a Lufthansa

Repülőgép motoralkatrész javító- és felújító bázist létesít Miskolcon a Lufthansa Technik AG. A 2022-re megvalósuló, mintegy 100 millió dollár értékű beruházás megvalósításának szándékát 2019 február 21-én jelentették be a cég képviselői Szíjjártó Péter külügyminiszter és Miskolc polgármestere, Dr. Kriza Ákos jelenlétében, Budapesten.

A Lufthansa Technik AG miskolci, repülőgép motoralkatrészek javítására szakosodott üzemegységét a város Mechatronikai Ipari Parkjában építi fel. Mintegy 100 millió dollár értékű befektetéssel a repülőgépipar legkorszerűbb javítási/felújítási technikáját és technológiáját honosítják meg, ami kiterjedt az alkalmazottak világszínvonalú képzési és képesítési programjára is.
A miskolci bázis a tervek szerint 2022-ben kezdi meg működését. Az első öt évben 200, hosszú távon pedig mintegy 400 alkalmazottat foglalkoztat majd.
„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy világhírű cég, mint a Lufthansa Technik bővíti jelenlétét Magyarországon” – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter. – „Egyrészt ez a döntés ismét bizonyítja az ország üzleti vonzerejét, másrészt elismeri Miskolc fejlődése iránti elkötelezettségünket.”
„A rendszerváltozás óta ez lesz az eddigi legnagyobb egyösszegű ipari beruházás a városban. Az, hogy a világ egyik vezető légitársasága városunkat választotta új beruházása helyszínéül, komoly elismerése annak a gazdaságfejlesztő munkának, amit a kormány és a városvezetés együtt végzett az elmúlt 8 évben. Következetesen alakítjuk úgy Miskolc gazdaságát, hogy meg tudjunk felelni a kor és a piac elvárásainak – fejtette ki Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. – „Ennek eredményeként magas hozzáadott értéket előállító, magasan képzett munkaerőt foglalkoztató vállalatok jönnek ide, ami a már megtelepedett cégeket is folyamatos fejlesztésre, bővítésre ösztönzi. A magyarországi járműalkatrész gyártási ágazatban Miskolc az utóbbi években megkerülhetetlen lett. A Lufthansa-beruházás bejelentése azért is nagy öröm, mert igazolja: városunkban ma a világ legnagyobb vállalatai is megtalálhatják a számításukat.”
„Magyarország negyedik legnagyobb városaként Miskolc nagyszámú magasan képzett műszaki szakembert és jó infrastruktúrát kínál a beruházásunkhoz” – közölte Philip Mende, a Lufthansa Technik motoralkatrész- és mobilgépészeti szolgáltatásainak vezetője. – „Bízunk benne, hogy a Miskolcot és az új kollégákat hamarosan bekapcsolhatjuk a társaság világméretű hálózatába.”
A Lufthansa Technik miskolci telephelyének kialakítása 2021-ben indul. A javító/felújító tevékenység 2022-ben kezdődik, de a leendő munkatársak képzése már 2019-től folyamatos lesz a társaság hálózatának kijelölt üzemeiben, Németországban, Írországban, Malajziában, Kínában és az USA-ban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek