2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Orvosokat ellenőriz a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal észak-magyarországi adóellenőreinek tapasztalatai alátámasztják, hogy az orvosok személyijövedelemadó-bevallásai sokszor nem a valós adatokon alapulnak.

A nyilvántartások alapján a régióban magánpraxist működtető csaknem félezer orvos vállalkozó 2013-ban átlagosan 1-1,5 millió forint éves jövedelmet vallott be. Ez meglehetősen alacsony összegnek tekinthető, hiszen többségük köztudottan jelentősebb ingó- és ingatlanvagyonnal rendelkezik.

Magánpraxist folytató szülész-nőgyógyászt ellenőriztek a revizorok. A helyszíni adategyeztetéskor rögzítették, hogy a napi rendelési időben 10 betege volt az orvosnak, akik a vizsgálatért az előre meghatározott díjat kifizették, de az összeg átadásáról bizonylatot nem kaptak. A nyugta, számlatömb áttekintésekor az orvos azzal mentegetőzött, hogy nem akarta a bevételt zsebre tenni, azonban adminisztrátora beteg volt.

A szabálytalanság miatt mulasztási bírságot állapított meg az adóhivatal, – tájékoztatta hírportálunkat Dr. Körtvélyesi Zsuzsanna sajtóreferens.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek