2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Óriás akvárium és látványkonyha a „Kapj rá!” standján

Óriás akvárium és látványkonyha a „Kapj rá!” standján

Az OMÉK-on dübörög tovább a kampány

Az Agrármarketing Centrum (AMC) húszezer literes óriás akváriummal, látványkonyhával és kóstoltatásokkal várja a „Kapj rá!” standjához látogatókat a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK). A 2019. szeptember 26-29. között a HUNGEXPO területén zajló halfogyasztást ösztönző „Kapj rá!” kampány keretében  nem csak a közönséget szolgálják ki finom fogásokkal és ínycsiklandó halételekkel,   szakmai előadásokkal is készülnek a halászati ágazat képviselői.

Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló, 2023-ig tartó „Kapj rá!” kampánynak az elsődleges célja a hazai halfogyasztás növelése. Az AMC ennek a kampánynak a keretében rendezvényes és média-megjelenésekkel, az új „Kapj rá!” mobil applikációval, illetve online és social média adta eszközökkel népszerűsíti a halat és a halfogyasztást. Magyarország legnagyobb agrárágazati eseményén, az OMÉK-on a „Kapj rá!” kétszáz négyzetméteren, a HUNGEXPO A pavilonjában várja a látogatókat.

„A Kapj rá! kampány idei megjelenéseinek legjelentősebb állomása az OMÉK, hiszen többek között egy látványkonyhával népszerűsíti a halakat és a halételeket. Tudvalevő, hogy halfogyasztásban európai szinten mi magyarok sereghajtók vagyunk, mindössze 6 kg/fő az éves halfogyasztásunk. A kampány egyik kulcsfontosságú eleme, hogy olyan halételek receptjeit ajánlja a fogyasztók figyelmébe, amelyek könnyen elkészíthetők, egészségesek és változatosak is” – mondta el Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője.

„Naponta kétszer a látványkonyhában olyan fogásokat kínálunk a látogatóknak, mint a roston sült süllőfilé halászlé mártással, a harcsaropogós kapros-fokhagymás tejföllel, vagy a bőrén sült fogasfilé bakonyi mártással. A recepteket természetesen különböző kiadványok formájában is elvihetik magukkal az érdeklődők és kipróbálhatják otthon.” – tette hozzá.

Ondré Péter nem csak a standmegjelenésről, de a néhány hete piacra dobott „Kapj rá!” applikációról is beszélt. „A rendezvényes jelenléten túl fontos előrelépés volt a kampány szempontjából, hogy elkészült a „Kapj rá!” mobil applikáció, amely játékos formában, kvízkérdésekkel és ismeretterjesztő tartalmakkal kelti fel az érdeklődést a halfogyasztás iránt, még a fiatalabb korosztály számára is.”

Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnökségi tagja néhány, a szakmai és a nagyközönség számára is érdekes programra hívta fel a standhoz látogatók figyelmét.

„Már a két évvel ezelőtti eseményen is nagy sikert aratott a húszezer literes óriás akvárium, ahol a Magyarországon fellelhető édesvízi halakat ismerhetik meg a látogatók. Az OMÉK a halászati szakma számára is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a standon számos előadásra várjuk az ágazat képviselőit. Szó lesz többek között a „Kapj rá!” kampány eredményeiről, a hazai haltermelés alakulásáról, a tógazdálkodásról, a halfogyasztás növelésének lehetőségeiről. A standon fotó- és eszközkiállítást is megnézhetnek az odalátogatók a halgazdálkodás és a halászat mindennapjaiból” – sorolta a programokat Lévai Ferenc.

Az OMÉK „Kapj rá!” standjánál a látogatók Rácz Jenő Michelin-csillagos séffel is találkozhatnak szeptember 28-án, 11 órakor, aki a kampány egyik arca és receptvideóinak főszereplője. A kampányról bővebben a http://kapjra.hu/ oldalon is olvashatnak.

A „Kapj rá!” kampányról:

Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló, 2023-ig tartó „Kapj rá!” kampánynak a hazai halfogyasztás növelése az elsődleges célja. A kampány weboldalán, a www.kapjra.hu oldalon a látogatók információs anyagokat, receptgyűjteményeket és konyhatechnológiai írásokat találnak, amelyek segíthetik eligazodásukat a halgasztronómia világában. A kampány egyszerre igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás fontosságára, valamint a fogyasztók számára is megmutatni a halételek sokféleségét és változatos ízvilágát. Az Európai Unió 2006-ban döntött úgy, hogy a halászati támogatásokat leválasztja az agrártámogatási rendszerről, és így hívta életre a 2007-2013-as programozási időszakra az Európai Halászati Alapot.

A 2014-2020-as pénzügyi időszakban Magyarország számára a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP 2014-2020) keretében az előző időszakhoz képest 12%-kal több forrás – a hazai társfinanszírozással együtt valamivel több, mint 16,2 milliárd forint – áll rendelkezésre a haltermeléshez, a halfeldolgozáshoz és a halastavak természeti értékeinek megőrzéséhez kapcsolódó intézkedésekre, illetve a halételek fogyasztásának népszerűsítésére.

További információ a „Kapj rá!” kampányról és a halételekről a www.kapjra.hu weboldalon és a https://www.facebook.com/kapjra/ közösségi oldalon érhető el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek