2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Organica élőgépek Kínában

Kína gazdasági növekedésének, valamint ezzel párhuzamosan előtérbe kerülő jóléti programjának sok tekintetben az elérhető víz hiánya szab gátat. A vízkezelés és szennyvíztisztítás helyzetének javítása kiemelt program. A következő 5 évben több mint 100 milliárd Eurót kívánnak erre a célra fordítani, melynek során a magyar szakemberek számottevő szerepet kaphatnak.

A haza fejlesztésű Organica Élőgépes szennyvíztisztítási technológia eredményeivel – a hagyományos eljárásokat a magas szintű mérnöki ökológiával, biotechnológiával, valamint informatikai megoldásokkal ötvözve – világszerte jelentős elismerésre tett szert. Két éve indult el az a kutatásfejlesztési projekt, amely a 15 milliós lakosú kínai metropolisz, Shenzen város vízminőségének javítását célozza. A közös munka több mint 400 millió forintos költségvetéssel és a magyar kormány részéről 278 millió forintos támogatással startolt.

A napokban zárult a program első szakasza, melynek során az Organica szakemberei felmérték a nagyváros jelenleg meglévő szennyvízrendszerét és annak 27 nagyméretű, üzemben lévő szennyvíztisztítóját. Kiválasztották a kritikus pontokat és kidolgozták a megoldási koncepciót. Két év alatt már két Organica Élőgépek technológiával épült telepet is átadtak, s ez komoly referenciát jelent a további együttműködéshez. Kijelölésre kerülhetnek azok a meglévő szennyvíztelepek, amelyeket Organica technológiával fognak intenzifikálni.

Az együttműködés hosszútávú célja, hogy a shenzen-i modellre alapozva a programot hamarosan egész Kínára kiterjesszék.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek