2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Nyolcszáz millió forint ipari park fejlesztésre Miskolcon

Nyolcszáz millió forint ipari park fejlesztésre Miskolcon

Miskolc új ipari parkjának kialakítása a munkahelyteremtés újabb lehetőségét kínálja a térségben. A 800 millió forintos beruházás felét, vagyis 400 millió forintot támogatási forrás biztosít.
Miskolc további gazdasági fejlődése és ezzel az új munkahelyek teremtése szempontjából kiemelt jelentőségű, hogy a város rendelkezzen a szükséges infrastruktúrával ellátott területtel.
A Mechatronikai Ipari Park – a város északi iparterülete – az elmúlt másfél év sikeres befektetés-szervezési tevékenységének köszönhetően lényegében megtelt. Több tízezer négyzetméter ipari létesítmény épül, közel 10 milliárd forint összértékben, több száz új munkahelyet kínálva Miskolcon a következő években.
Miskolc – a Mechatronikai Ipari Parkon kívül – nem rendelkezett olyan egybefüggő, befektetőknek kiajánlható közművesített területtel, amely ilyen célú fejlesztés eredményeként ipari parkként funkcionálhatna.
A városnak és a Miskolc Holding Zrt-nek olyan új területet kell kialakítania, amely felkelti a befektetők figyelmét, amelyet az eredményes tárgyalásoknak köszönhetően ugyanúgy meg lehet tölteni munkahelyteremtő beruházásokkal, mint a Mechatronikai Ipari Parkot.
Miskolc önkormányzati tulajdonában lévő Déli Ipari Parkban mintegy 62,5 hektáron kezdődhetnek meg a fejlesztések.
Miskolc a déli ipari parkon belül utakat épít, rendezi a terület vízellátását, szennyvíz- és csapadékvíz elvezetését és a gázenergia mellett tervezi megújuló energiával történő ellátását is.
A befektetői iparterület előkészítésére és közművesítésére igénybe vehető pályázati forrás pályázható maximuma 400 millió Ft volt. A Miskolc Holdingnak sikerült a maximálisan igényelhető támogatási összeget elnyernie.
Miskolc új ipari parkját, amely a munkahelyteremtés újabb lehetőségét kínálja majd az itt élőknek összesen 800 millió forintból valósítja meg a város, vagyis a teljes beruházás felét támogatási forrás biztosítja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek