2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Nőkkel erősítenek műszaki területen

Már 1100 mérnök dolgozik a Budapesti Fejlesztési Központban

A Bosch Budapesti Fejlesztési Központja idén májusban köszöntötte 1000. munkatársát, és öt hónappal az esemény után már az 1100. mérnök is megkezdte munkáját a cégnél. Bokori Sára – hasonlóan az 1000. mérnök kollégához – a női mérnökök csapatát erősíti, és több éves munkatapasztalattal a háta mögött, egy telekommunikációs világcégtől érkezett a Bosch-hoz, ahol EMC (elektromágneses kompatibilitás) méréstechnikai projekt koordinátorként kezdte meg munkáját. Bokori Sára villamosmérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, ahol szélessávú és vezeték nélküli kommunikáció szakirányon diplomázott, és Erasmus-ösztöndíjjal Németországban, Karlsruhe-ban is tanult. A fiatal szakember számára az autóipar új terep, de szeretne folyamatosan fejlődni, és elmélyülni egy-egy szakmai területben.

A Bosch nemcsak a folyamatos szakemberfelvétellel, hanem infrastrukturálisan is bővíti a Budapesti Fejlesztési Központot. „Tavaly adtuk át a kibővített központi épület első ütemét és 2015-re elkészül a második ütem is.” – mondta el Oliver Schatz, a Robert Bosch Kft. műszaki területekért felelős elnöke. Hozzáfűzte: „A beruházás hosszú folyamata a jövő év elején fejeződik be, az új épület inspiratív és high-tech környezettel várja a mérnök kollégákat.”

„Azon az osztályon, ahol az EMC tesztmérnökök dolgoznak, több női kollégánk is van, akik amellett, hogy egytől-egyig kiváló szakemberek, támogató, empatikus hozzáállásukkal is segítik a munkát, és hozzájárultak ahhoz, hogy a budapesti központ a Bosch csoport egyik kutatás-fejlesztési bástyája legyen.” – hangsúlyozta Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek