2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
Nem sérti a versenytörvényt a Csányi cégcsoport

Nem sérti a versenytörvényt a Csányi cégcsoport

Nem sérti a versenytörvényt a Csányi cégcsoportA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Bonafarm Zrt. 100 százalékos közvetlen irányítást szerezzen a felszámolás alatt álló Herz Szalámigyár Zrt. vagyoni értékű jogai, ingóságai, készletei és ingatlanai felett, számolt be közleményében a hivatal. A hivatal a versenytörvény alapján engedélyezte a fúziót a takarmány előállítással és állattenyésztéssel foglalkozó Bonafarm Zrt. és a Herz Szalámigyár Zrt. között. Így a Csányi – csoporté lett a Herz Szalámigyár is, aki a korábbi hírek szerint egy szlovák céget ütött ki a versenyből.

A versenyhatóság megállapítása szerint az összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacon, a felvásárlásból nem következik gazdasági erőfölény kialakulása vagy megerősödése. Az összefonódásban részt vevő felek tevékenységei között – a Bonafarmhoz tartozó Pick Zrt. révén – csak a húsipari szárazáruk gyártása tekintetében van átfedés – olvasható a közleményben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek