2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Nekünk az apadó Balaton a Riviéra

Szezonzáró adatok a belföldi nyaralási szokásokról

Hiába ér csak bokáig a Balaton, idén is bekerült a top 10 nyári célpont közé a „Magyar tenger” három üdülőhelye: Siófok, Balatonfüred és Balatonlelle – derült ki a Szallas.hu statisztikáiból. Bár a vendégéjszakák számát tekintve több időt töltöttünk, napi átlagban viszont 410 Ft-tal kevesebbet költöttünk a magyar szálláshelyeken a tavalyi évhez képest.

Nem meglepő módon az átlagosan 36°C körüli maximális hőmérsékletű nyári hónapokban a balatoni települések mellett egyéb fürdővárosaink is rendkívül népszerűek voltak, így Hajdúszoboszló a 2., Eger az 5., Zalakaros a 8., Hévíz a 9. legkedveltebb célpont volt – derült ki a Szallas.hu nyárra vonatkozó adataiból.

A legtöbb időt júliusban töltöttük nyaralással, átlagosan 9 vendégéjszakát, míg augusztusban 8, júniusban 5,5 éjt. „A tavalyi év hasonló időszakához képest ez átlag 1 napos növekedést jelent, ráadásul szintén pozitívum a hazai turizmus szempontjából az, hogy statisztikáink szerint idén átlagosan 29%-kal több vendég is volt” – mondta Rácz István, a Szallas.hu Csoport marketingvezetője.

Annak ellenére azonban, hogy idén hosszabbra tervezték az itthoni kikapcsolódást, a szállásfoglalásnál ennek anyagi vonzatát némileg kompenzálták a nyaralók: naponta átlagosan 410 Ft-tal kevesebbet költöttek, mint tavaly. A legnépszerűbb szállástípusok a hotelek voltak: az emberek csaknem harmada itt szállt meg, de szintén kedveltek az apartmanok (24%) és a panziók (17%) is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…