2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Négyszáz új munkahely Miskolcon

A miskolci finn darugyár
A finn Konecranes cégcsoport magyarországi érdekeltsége, a Konecranes Supply Hungary Kft. 2011-ben 25 hektár területet vásárolt a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban közép-kelet európai gyáregysége megépítése céljából. A gyár több ütemben épül, a teljes beruházás a következő években valósul meg.A cég a beruházás első üteméhez igényelt 1 milliárd forint európai uniós támogatást. Ahhoz, hogy a cég a lehető legnagyobb támogatást megkapja, vállalta a támogatáshoz szükséges 180 fő foglalkoztatását. De ez a 180 fő csak erre a gyáregységre és csak erre az ütemre vonatkozik. Ez tehát az a minimális kötelezettségvállalás a finn darugyártó cég részéről, amelyhez megkaphatta a legmagasabb támogatási összeget. Viszont ez nem a teljes beruházás volumene. A többi fázisban, a következő 1-2 évben megvalósuló gyáregységek megépítése után a cég 400 fő teljes munkaidejű alkalmazottat kíván foglalkoztatni.

Sajnálatos, hogy a többszöri, adatokon, tényeken alapuló tájékoztatás ellenére a finn darugyártó céggel kapcsolatban Miskolcon olyan nyilatkozatok hangoztak el, melyek jelentős károkat okoznak Miskolcnak, rontják a befektetői bizalmat, ezen keresztül a munkahelyteremtést akadályozzák.

A finn cégóriás 1-2 éven belül Miskolcon fogja működtetni gyárát. Azt, amely teljes kapacitáson 400 új munkahelyet hoz létre. Amely munkahelyek létrejötte érdekében a jelenlegi városvezetés a Miskolc Holding Zrt-vel együtt nagyon sokat tett.

A finn darugyártó cég Európa egyik legnagyobb gyártókapacitását építi ki Miskolcon a következő években. A beruházás teljes költsége meghaladja a 6 milliárd forintot és 400 új munkahelyet teremt. A teljes beruházás első szakasza összesen 2,2 milliárd forint értékű, 1 milliárd forintos támogatással, 180 főnek hozva létre munkahelyeket.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…