2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Munkahelyteremtő Jánosik

A Nemzetgazdasági Minisztérium által kínált munkahelyteremtő beruházási támogatást nyert el a Jánosik és Társai Kft. A vállalkozásoknak kiírt pályázaton bizonyultak sikeresnek és 30 millió forintot kaptak új munkahelyek létesítésére. A pályázatban vállalták, hogy 18 új alkalmazottból legalább hetet munkanélküliekből vesznek fel. Igyekeznek azonban a teljes létszámra állástalanokat alkalmazni – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. A Kormányzat által biztosított támogatáshoz 41 százaléknyi összeget önerőből tesz hozzá a Jánosik Kft. Elsősorban Miskolc és környékén élő munkanélküliek gondjain kívánnak segíteni.
   A munkahelyteremtő fejlesztéseket két területre bontották. Mintegy 26 millió forintot költenek a miskolci Semmelweis Kórház takarításáról, rendben tartásáról gondoskodók létszámbővítésére. Itt 11 új dolgozó  kezdi majd a munkát. A Jánosik Kft. több éve takarítja a gyógyító intézményt. Az alkalmazotti létszám növelésével együtt korszerűsítik az eszközparkot is. Új automata súrolót, ipari száraz- és vizes porszívókat, nagy teljesítményű szőnyegtisztítókat állítanak munkába. A támogatás másik hányadát az építőipari ágazat fejlesztésére fordítják. Elsősorban szakmunkásokat, építőipari művezetőt, gépkezelőket keresnek. A létszámbővülést itt is az építőipari gépek és az  állványzatok korszerűsítésével kötik össze.
   Az új dolgozók felvételekor azonnal megkezdik képzésüket, hogy minden munkába álló meg tudjon felelni a cég szigorú minőségbiztosítási feltételeinek. Szeretnék elérni, hogy az új alkalmazottak minél tovább megmaradjanak a cégnél.
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek