2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Miskolcon épít járműipari gyárat a Patec

Miskolcon építi fel első európai gyárát a főleg járműipari alkatrész-gyártásban érdekelt szingapúri központú Patec-konszern, a beruházásról Andy Wong, a PATEC Precision Kft. ügyvezető igazgatója és Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a borsodi megyeszékhely polgármestere csütörtökön szándéknyilatkozatot írt alá a miskolci városházán.
Andy Wong az eseményt megelőzően elmondta: a járműipari alkatrész-gyártásban meghatározó szerepet betöltő Patec-konszern leányvállalata öt éve van jelen Európában, Magyarországon, Miskolcon.

Kifejtette: több közép-európai ország – Románia, Szlovákia, Szerbia – került szóba a beruházás helyszínéül. Miskolc a város déli ipari parkja, a képzett, stabil munkaerő, az infrastruktúra és az egyetem magas szintű tudásbázisa miatt győzött – mondta az ügyvezető igazgató.

A Patec a tervek szerint egy 15 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot épít fel és négyszáz embert foglalkoztat majd.
Andy Wong az MTI azon kérdésre, hogy mennyibe kerül a beruházás és a kivitelezéssel mikorra végeznek, nem válaszolt. Mint mondta: várhatóan a hónap végén Magyarországra jön a konszern elnöke, akkor konkretizálódhatnak ezek a számok.

Azt viszont elmondta: az új gyárban a Wolksvagen-csoport gyárainak készítenek préselt alkatrészeket, ablaktörlőket, kipufogó rendszereket.

Kriza Ákos polgármester arról szólt, hogy Győr és Kecskemét mellett Miskolc lehet a járműipar harmadik meghatározó magyarországi bázisa, a Bosch, a Shinwa, és a hamarosan elkészülő Takata gyár mellett most a Patec döntött a borsodi megyeszékhely mellett.

Megjegyezte azt is: az észak-magyarországi térség a kormány döntése értelmében 50 százalékos munkahelyteremtő és iparfejlesztő támogatásban részesül. Emlékeztetett arra is, hogy a következő uniós pénzügyi ciklusban a Magyarországra érkező pénzek hatvan százaléka a gazdaság fejlesztését szolgálja.

A 2008-ban alapított, elsősorban fémalakítással és porkohászattal foglalkozó, miskolci központú és telephelyű Patec Precision Kft. elmúlt évi nettó árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 331 millió 783 ezer forint volt.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…