2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Mintawebáruház – Biztonságos online kereskedelem

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság „Mintawebáruház” néven, egy egyedülálló és innovatív honlapot hozott létre azzal a céllal, hogy segítse a fogyasztókat és a vállalkozásokat az online kereskedelem jogszerű működésében, illetve a biztonságos online vásárlásban.

A hatóság nagy hangsúlyt fektet az online vásárlások biztonságának állami szintű felügyeletére, ellenőrzésére, illetve az online fogyasztói-, valamint kereskedői tudatosság fejlesztésére, növelésére.
Az elektronikus kereskedelem sok szempontból bizonyul előnyösnek a fogyasztók és a vállalkozások számára, hiszen elősegítheti az árak csökkenését, javíthatja a termékekhez való hozzáférést, a választék bővülését, egyúttal a vállalkozások számára új piacot jelent.
A hatósági tapasztalatok alapján azonban számos hiányosság mutatkozik még az online értékesítés területén kereskedői oldalról, illetve a fogyasztói tudatosság terén is van még hová fejlődni.
Azért, hogy a Hatóság előmozdítsa a vállalkozói és fogyasztói tudatosságot az online kereskedelem terén is létrehozta a „Mintawebáruházat”.
A „Mintawebáruház” egy kereskedelmi célokat nem szolgáló, oktatási, tájékoztatási célú honlap, amely szemléletesen mutatja be az online kereskedelemmel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A honlap segíti a fogyasztókat és a vállalkozásokat az online kereskedelemmel kapcsolatos ismeretek gyakorlati megértésében, elsajátításában.
Az újonnan létrehozott felületen a felhasználóknak lehetőségük van lépésről lépésre kipróbálni a rendelés folyamatát. A portál megkezdte működését és a http://mintawebaruhaz.nfh.hu weboldalon keresztül érhető el.
A portálon vásárlásra nincs lehetőség, tehát nincsenek valódi termékek, csupán az elektronikus kereskedelem sajátos szemléltetéséhez igazodó termékkategóriák kerülnek bemutatásra.

A „Mintawebáruház” fejlesztésére az Európai Unió támogatásával, az ÁROP-1.2.24-2014-2014-0001 számú, „A fogyasztóvédelmi intézményrendszer szervezeti működésének fejlesztése” elnevezésű projekt keretében került sor.
A Hatóság bízik benne, hogy a felület széles körben felhasználásra kerül és eléri célját.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…