2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Gazdaság » Gazdaság » Mi befolyásolja a húsvéti süteményekhez is használt kakaópor árát?

Mi befolyásolja a húsvéti süteményekhez is használt kakaópor árát?

Kakaó világpiaci körkép – avagy: hektikusság, instabilitás, szerencse
A hazai élelmiszeripar egyik meghatározó vállalata,. amellett, hogy 25 éve forgalmaz holland kakaóport, egyéb termékeibe is a legjobb holland technológiával készült kakaóporok kerülnek. A kakaópor gyártás területén a legmagasabb minőséget a mai napig az ún. holland gyártási eljárás* képviseli, amit több-kevesebb sikerrel a világ más részein is próbálnak utánozni. Alapvetően két nagy kategóriával találkozunk a boltokban: a 10-12%-os és 20-22%-os** fajtákkal. A háztartások elsősorban az utóbbit használják, mivel a sütemények esetében ez a típus adja a legjobb minőséget, az ízt és a színt, a húsvéti időszakban is ez az egyik főszereplő.
A kakaópor tekintetében a kiskereskedelemben az elkövetkező fél-egy évben stagnáló árakra lehet számítani, kisebb-nagyobb kilengéssel – például az elmúlt hetekben 8-10%-os emelkedés volt tapasztalható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Ilyen egy jó szakmunkás
A szakmunkás egy adott szakma képviselője, aki képesítéssel és képzettséggel rendelkezik az adott területen. Gyakran fizikai munkát végez, amely során…

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp