2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Megvalósító Napok: ingyenes 7 napos online konferencia a vállalkozói sikerről

Megvalósító Napok: ingyenes 7 napos online konferencia a vállalkozói sikerről

Megvalósító Napok névvel szervez ingyenes online konferencia-folyamot a vállalkozói siker titkáról 2020. január 31-től kezdődően 7 napon át a Salesform.hu. Az eseményen – amelyre az ország minden pontjából, az interneten keresztül lehet csatlakozni – 38 sikeres vállalkozó beszél őszintén arról, hogy mitől lettek sikeresek.
„Környezetünket leginkább a kisvállalkozások tudják formálni, ők adják a legtöbb munkahelyet Magyarországon, mégis messze el vagyunk maradva az európai színvonaltól, késik a digitális transzformáció, vegetál az életszínvonal” – mondta az idén első ízben megrendezendő Megvalósító Napok online vállalkozói konferencia kapcsán Bártfai Balázs, az eseményt szervező Salesform.hu tulajdonos-ügyvezetője. Az ismert online marketing szakember kifejtette: már 1,2 millió egyéni vállalkozó van az országban, hatalmas a vállalkozási kedv, a lelkesedés viszont kevés, ha az ember egy bonyolult útvesztőben találja magát.

Az Európai Bizottság felméréséből az derül ki, hogy a hazai vállalkozók 60 százaléka beletanul a vállalkozásba és 40 százalékuk tartja magát ösztönös tehetségnek. Főleg könyvekből tanulják a vállalkozás-építést és konferenciákon, s 70 százalékuk használ excelt és csak 10 százalék valamilyen CRM-, vagy vállalatirányítási rendszert. Bártfai Balázs elmondta: leginkább az a generáció hiányzik, aki érti és tudja, hogyan kell az internetet hatékonyan vállalkozásra használni. Ezért is hozta létre Megvalósító Napok (www.megvalositonapok.hu) névvel az ingyenes online konferenciát, ahol azokat a videókat lehet majd megtekinteni, amelyekben sikeres online vállalkozókat és marketingeseket faggatott ki az üzleti sikereikről.

A szakember – aki a nagy sikerű, online berkekben etalonnak számító „Tartalommarketing a gyakorlatban” című könyvet is írta – felhívta a figyelmet arra is, hogy ez egy új konferencia formátum itthon, a téma pedig szintén elég különleges. „Marketing rendezvényekkel dunát lehetne rekeszteni, de szinte alig esik szó a stratégiáról” – magyarázta Bártfai Balázs. Pedig – hangsúlyozta – stratégia nélkül a cél csupán vágy. Ő pedig – tette hozzá – eltökélten minden videó interjúban azt kereste, hogy milyen lépések vezettek a vállalkozók sikereihez, s hogyan építenék újra a vállalkozásukat, a mai tudásuk alapján.

„Kiderült, hogy van 2-3 olyan dolog, amire fókuszálva könnyebben elérhető a siker. A vállalkozói sikernek van képlete, léteznek üzleti modellek, stratégiák, amik már másoknál működtek. Ezeket a titkokat nem szokták itthon megosztani, féltik, pedig ezek olyan receptek, amiket csak követni kell” – hívta fel a figyelmet Bártfai Balázs. Az online konferenciát tehát véleménye szerint nemcsak annak érdemes néznie, aki már vállalkozik, hanem annak is, aki még most gondolkozik azon, hogy belevág ebbe az életformába.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…