2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Megújuló energiaforrásokat építenek be

Energia megtakarítási felújításokba kezdett Edelényben, Miskolcon és Sátoraljaújhelyen a Jánosik és Társai Kft. A mintegy 300 millió forint értékű munkákat nyílt közbeszerzési pályázaton nyerték el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivataltól – tájékoztatott Jánosik Lajos a felújításokat végző cég tulajdonosa.

Az energiakorszerűsítés során napelemeket építenek be és kicserélik a teljes fűtési rendszert. Új hőleadókat szerelnek fel melyeket egy úgynevezett levegős hőszivattyú fog üzemeltetni. Gondoskodnak arról is, hogy az épületekből ne szökjön meg a meleg. A hivatalok homlokzati szigetelését mintegy 1000 négyzetméteren végzik el. Több mint 100 modern nyílászárót is beépítenek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal elkötelezett az épületek takarékosabb üzemeltetése és az intézmények korszerűbb működtetése mellett. A felújított épületek nemcsak költséghatékonyabbak lesznek, hanem az ügyfelek számára kényelmesebb és korszerűbb körülményeket biztosítanak majd.

A Jánosik és Társai Kft. kiemelt fontosságúnak tartja a környezet óvását és felkészült olyan eszközök, technológiák alkalmazására, amelyekkel ez a cél megvalósítható.

A három településen a munkák negyed éven át tartanak majd és cég több mint félszáz dolgozónak ad feladatot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek