2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Megkérdeztük: Hogyan történik a gépkocsinyeremények sorsolása?

Megkérdeztük: Hogyan történik a gépkocsinyeremények sorsolása?

Több olvasónk is kérdezte már, s a februári hónapban ismét előfordult, hogy a gépkocsi nyeremény sorsoláson az 5000 ft-os nyereménykönyvek között nem sorsoltak nyertest. Megkérdeztük, hogy hogyan lehet az, amikor mindössze négy fajta betétkönyv van, hogy valamelyik kimarad?

Horváth Henrietta Evelintől, az OTP Bank Nyrt. szakemberétől a következő választ kaptuk:
„A gépkocsinyeremény-betétek sorsolását kinevezett Sorsolási Bizottság végzi, melynek tagjai ellenőrzik annak előírásszerű lebonyolítását. A sorsolást közjegyző felügyeli, aki jegyzőkönyvben tanúsítja az előírásoknak való megfelelést. A legutóbbi sorsolás is eleget tett az előírásoknak, a kihúzott betétkönyvek a hivatalos nyereményjegyzékben is közzétételre kerültek a hitelesítést követően.

A sorsolás az összes címlet vonatkozásában együtt történik. A sorsolásban a betétkönyvek a címletükkel arányosan vesznek részt, azaz a résztvevő betétkönyvek listájában 1 db 5 ezer forintos betétkönyv száma 1-szer, egy 10 ezer forintos betétkönyv száma 2-szer, a 20 ezer forintos betétkönyv száma 4-szer, az 50 ezer forintos betétkönyv száma pedig 10-szer szerepel, biztosítva ezzel a címletek egymáshoz viszonyított nyerési esélyét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek