2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Másfél milliárd forintos fejlesztés a borsodnádasdi Plesnél

Másfél milliárd forintos fejlesztés a borsodnádasdi Plesnél

 Több mint másfél milliárd forintot invesztál borsodnádasdi kutató-fejlesztő központja, valamint járműkerék-biztonsági mérő és tanúsító központja kialakítására a Ples Járműalkatrészgyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt., a beruházás megkezdődött, a kivitelezés a jövő évben befejeződik – tájékoztatta a társaság az MTI-t pénteken. Az elsősorban kamionok, pótkocsik, autóbuszok, nehéz járművek felnijeinek gyártására szakosodott, 170 embert foglalkoztató cég a mintegy 1,6 milliárd forintos beruházásra 881 millió forintot nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

Az elmúlt évben 4 milliárd 394 millió forint nettó árbevétel mellett 329 millió forint mérleg szerinti nyereséget elkönyvelt társaság tájékoztatása szerint a borsodnádasdi gyár az egyedüli olyan üzem Közép-Kelet-Európában, amely acélból állít elő haszongépjárművekhez való kereket.

A beruházást követően olyan egyedi igényű speciális kerekeket tud majd a Ples Zrt. gyártani, amelyeket a nagy szériaszámú termékek előállításával foglalkozó társaságok nem tudnak gazdaságosan készíteni, mert technológiájuk átállítása egy-egy új termékre nehézkes és költséges lenne.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…