2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Küszöbön az online autókereskedelem forradalma

Webshopban konfikgurált egyedi autó, online fizetés, online adásvételi szerződés és házhozszállítás néhány napon belül. Futurisztikusan hangzik, igaz? Pedig megvalósítható, mégpedig nem is a túlzottan távoli jövőben. Az az online autókereskedelem hamarosan forradalomhoz érkezik, de néhány fejlesztést már most is élvezhetünk.

Ha a technikai fejlődés ilyen ütemben halad és a jogalkotók is kedveznek az iparágnak, akkor néhány éven belül megvalósulhat teljesen online autókereskedelem.

„A dolog pillérei gyakorlatilag már jelen vannak, ha belegondolunk például abba, hány éve biztosít weboldalán a legtöbb autógyártó különböző konfigurátort. Innen már csak egy lépés, hogy az általunk összerakott egyedi autót egy kattintással kifizessük, megkössük az adásvételi szerződést és kiszállítsák a garázsunk elé. Az online autókereskedelem nagyon jó úton halad, a fejlődés ütemét az új, Z és később Alfa generáció diktálja, ebből következően a gázra ténylegesen most fogunk lépni” – mondta Mózsa Ferenc, az autotveszek.hu IT-vezetője és társtulajdonosa.

A szakértő úgy véli, a teljesen online folyamat egyenlőre csak új gépkocsik esetén kivitelezhető. A használtautó vásárlás folyamatában a személyes megtekintés és szubjektív kép döntő a vásárlóknál, melyet online reprezentálni nehéz lenne. Mint mondta, idővel esetleg egy „fülünkként és szemünkként működő” minősített bevizsgáló szerv beiktatásával elképzelhető lenne a használtautók teljesen online kereskedelme is – de ez még nagyon futurisztikusan hangzik.

Az iparág jelentős fejlődésének köszönhetően azonban néhány jövőbe mutató újdonságot már most is ki lehet próbálni.

„Magyarország első közösségi autókereskedő weboldala, az autotveszek.hu első körben a közösségi rendszerekben már megszokott dolgoktól (chat, tetszik, kedvencek, hashtag-elés stb) egészen a hamarosan debütáló online szerződés előkészítésig mutatott be fejlesztéseket. Hamarosan teljesen automatizált online szerződéskötésre is lehetőség lesz nálunk, hiszen erre jogilag már lehetőség fog nyílni a jövőben” – tette hozzá Mózsa Ferenc.

Az autotveszek.hu IT-vezetője és társtulajdonosa kiemelte, hogy új fejlesztésekkel készültek az autókereskedések számára. Ennek lényege, hogy nem kell egyesével, kézzel feltölteniük a meghirdetni kívánt gépjárműveket, hanem egy úgynevezett API interfész segítségével teljesen automatikusan, emberi beavatkozás nélkül tudják kezelni a hirdetéseket. Az akár kereskedésenként több ezer autót is kezelni képes interfész mellett egy új, részletes statisztika modullt is készítettek, amely a hirdetések megtekintéseit analizálja és tárja a tulajdonosa elé több,- akár grafikonos nézetben is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…