2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

KSH: Megújult a STADAT-táblakészlet

Új szolgáltatásokkal bővült a legfontosabb adatokat összefoglaló táblagyűjtemény
Megújult a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összefoglaló (STADAT) táblagyűjteménye. A felhasználói vélemények alapján módosított, akadálymentesített, mobilra optimalizált felületen tovább felhasználásra alkalmas formátumban is lekérhetik a felhasználók az adatokat.    

2021. április 6-tól a felhasználók bővebb tartalommal, megváltozott szerkezettel és új funkciókkal érhetik el a legfontosabb statisztikai adatokat, mutatókat összefoglaló (STADAT) táblákat a www.ksh.hu oldalon.

A mobilra optimalizált, akadálymentesített táblarendszer számos kényelmi szolgáltatással bővült. Így például a nagyméretű táblákat már lapozás nélkül, görgetéssel tanulmányozhatják az érdeklődők, az új formátumban (xlsx, CSV) letölthető állományok pedig jelentősen megkönnyítik számukra az adatok további felhasználását és elemzését. A korábbi ikonok helyett a felhasználók egy közös menüben találhatják meg a táblához kapcsolódó további információkat, az adatok megértését pedig lábjegyzetek, jelmagyarázatok és módszertani megjegyzések is segítik. Két új témakörrel – időmérleg, sport – bővült a gyűjtemény, és megváltozott a táblák tartalomjegyzék szerinti rendszerezése is: az oldal látogatói négy szinten – témakör, időszak, terület, és táblasorszám alapján – kereshetik az őket érdeklő adatokat. A tartalomjegyzékben látható a legutolsó és a következő frissítés dátuma is, így minden érdeklődő előre tájékozódhat, mikor aktualizálódnak a legközelebb az adattáblák.

Annak érdekében, hogy a már megjelent publikációk hivatkozásai elérhetőek maradjanak, a korábbi struktúrájú táblagarnitúrák továbbra is rendelkezésre állnak a KSH honlapján, de az adatok 2021. április 6-tól már csak az új STADAT-ban frissülnek. A KSH a régi STADAT-táblákat használók eligazodását az új rendszerben a táblákhoz rendelt fordítókulcsokkal, illetve egy, a változásokat ismertető segédlettel szolgálja.

A megújult STADAT-táblák a következő linken érhetők el: www.ksh.hu/stadat

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum