2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 481 HUF

Közel 300 millió forintot nyert Mezőkövesd

296,6 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁST NYERT A MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁLTAL VEZETETT KONZORCIUM

Az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Mezőkövesd, Emőd, Bükkábrány, Sály és Hejőpapi településeken című projekt során a pályázatban résztvevő településeken öt épület fejlesztése valósul meg.

A projekt célja a konzorciumban résztvevő önkormányzatok tulajdonában lévő, leromlott energetikai állapotú épületek energetikai korszerűsítése.

 

A fejlesztés során külső határoló szerkezetek (utólagos homlokzati és födém hőszigetelés, nyílászárók cseréje vagy korszerűsítése), fűtési, HMV rendszerek korszerűsítése, napelemes rendszerek telepítése, valamint napkollektoros rendszer telepítése valósul meg. Továbbá terveznek a projekt során akadálymentesítést és képzések kidolgozását, illetve megtartását.

 

A fejlesztés során 5 db önálló energetikai rendszerrel rendelkező épület energetikai korszerűsítése valósul meg, „összetett beruházásként”.

 

Mezőkövesden 183.089.706, Bükkábrányban 27.263.222, Emődön 29.360.058, Hejőpapin 14.867.140 és Sályban 42.044.450 forintból valósul meg a fejlesztés.

 

Az épületek a nagyközönség számára látogathatóak, ezzel is elősegítve a szemléletformálást, a műszaki információk, tapasztalatok terjesztését, amely szintén a program egyik feladata.

A fejlesztéssel érintett épületek:

1. Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
2. Emődi Gyermekálom Óvoda és Bölcsőde
3. Bükkábrány Község Önkormányzata
4. Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskolája
5. Hejőpapi Általános Iskola

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Toborzónap
Miskolci Foglalkoztatási Paktum 2022.06.16. Miskolc Foglalkoztatási Paktum Programja idén tizedik alkalommal rendezte meg toborzónapját a Tudomány …

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum