2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Közel 3 millió forintos támogatás

A Bosch összefogott a miskolci gyerekekért
 Mosógépeket, bojlereket, kazánokat kap több rászoruló gyerekintézmény

A miskolci Bosch gyárak nagyszabású szociális kezdeményezésére a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény gyermekotthonai a mindennapokhoz és a gyermekek alapellátásához nélkülözhetetlen berendezéseket kaptak.  A közel 3 millió forint értékű adományt ünnepélyes keretek között Ansgar Lengeling, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója és Uwe Mang, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója adták át Dr. Dobosné Vörös Eleonórának a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény megbízott vezetőjének.
A támogatás hátterében az ország határain is túlmutató csapatmunka és összefogás áll. A Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény tavaly ősszel kérte a Bosch gyárak segítségét, ugyanis szűkös anyagi lehetőségeik miatt a régi, elhasználódott berendezéseik cseréjét önerőből nem tudták volna finanszírozni. A miskolci Bosch gyárak igazgatói azonnal az ügy mellé álltak és sok lelkes munkatárssal karöltve pár hónap leforgása alatt összegyűlt a kilenc mosógép, valamint két-két bojler és kazán ára.
„A generációs gondoskodás jegyében a Boschnál kiemelt figyelmet szentelünk a gyermekek érdekeinek képviseletére, a szellemi és szociális fejlődésük elősegítésére. A hátrányos helyzetben élők és rászorulók szociális védelme és nevelésük támogatása nagyvállalati felelősségvállalásunk szerves része.” – nyilatkozta Uwe Mang, a Bosch miskolci autóipari létesítményének gazdasági ügyvezető igazgatója.
A példamutató együttműködést és a csapatmunka erejét a támogatás összegyűjtése bizonyítja leginkább. A németországi schwieberdingeni gyár már régi szereplője a miskolci támogató akcióknak, hiszen a helyi óvodásoknak már többször gyűjtöttek és küldtek könyveket, oktatási segédanyagokat. Családi napjukon pár óra leforgása alatt kétszáz ezer forintot ajánlottak fel a német munkavállalók. A Bosch Primavera alapítványa további másfél millió forinttal támogatta a kezdeményezést. Ahhoz, hogy a gyermekotthon összes kívánságát teljesíteni tudják, hiányzott még 1 millió forint. Ezt az összeget, azaz 500-500 ezer forintot a két gyárigazgató kezdeményezésére a miskolci gyárak adták össze.
„ Az összefogás igénye nem csupán a Bosch falain belül jelenik meg. A régió egyik legjelentősebb munkaadójaként a vállalatcsoport innovatív szellemiségéhez hűen, továbbra is részt kívánunk venni a város hétköznapjainak vérkeringésében és kiemelt célunk, hogy együttműködjünk a várossal.” – emelte ki Ansgar Lengeling, a miskolci kéziszerszám gyár ügyvezető igazgatója.
A mosógépeket három gyermekotthoni csoportban állítják munkába. Az Aranyhíd Gyermekotthonban, a Fruska Gyermekotthonban és a Junior Gyermekotthonban élő 36 gyermek mostantól bátran élvezheti a közelgő tavaszt, a játszótéri bukfenceket, a homokvárépítést és a szenvedélyes focizást, hiszen a piszkos ruhák nem jelenthetnek már gondot.  Az Aranyhíd Gyermekotthon Lakásotthonában több mint 30 évesek a fűtésberendezések, így a két bojler és a két kazán itt kerül felszerelésre és beüzemelésre a tavasz folyamán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek