2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Kerékpáros turizmus: több mint 650 millió forintos fejlesztés a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térségben

Kerékpáros turizmus: több mint 650 millió forintos fejlesztés a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térségben

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség konzorciumvezetésével átfogó fejlesztési csomag valósul meg a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térség területén a kerékpáros turizmus erősítésére. Az elsősorban szolgáltatásfejlesztési beruházásokat magába foglaló munkálatok célja a térség turisztikai élménykínálatának bővítése és ezáltal a turizmus élénkítése.

A projekt fontos része a kerékpárutak fejlesztése. Megújul a Sopron-Fertőrákos szakasz, a fertőrákosi Patak sor és a fertőújlaki Fő utca útburkolata, valamint az érintett területeken kiépül a megfelelő kerékpáros infrastruktúra. A fejlesztés részeként megállópontokat alakítanak ki. 15 helyszínen kerékpáros pihenőhelyeket létesítenek, ahol padokkal, asztalokkal, térképes információs táblákkal, illetve helyenként ivókutakkal találkozhatnak majd a kerékpározók.

A fejlesztéssel érintett települések: Sopron, Fertőboz, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőd, Sarród, Sopronhorpács, Zsira, Röjtökmuzsaj és Bük.

Fókuszban a szolgáltatásfejlesztés

A szolgáltatások megfelelő színvonalának elérése érdekében fontosak a látogatók visszajelzései, ezért három helyszínen új, szenzoros forgalomszámláló-eszközöket is elhelyeznek. Emellett a fejlesztésekhez szükséges eszközparkot is modernizálják: a projekt lehetőséget biztosít új kerékpárok, informatikai és hangtechnikai berendezések, szervizcsomagok, valamint rendezvény lebonyolításához szükséges eszközök beszerzésére.

Új minősítési rendszert alakítanak ki

A projektgazda Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség bevezeti a legismertebb, az Európai Kerékpáros Szövetség által is ajánlott BikeFriendly nemzetközi kerékpáros turisztikai minősítési rendszert, ami egyben a program nemzetközi minőségbiztosítását is jelenti. A fejlesztés célja, hogy a megújuló kerékpárutak és szolgáltatások a nemzetközi elvárásoknak is megfeleljenek, ezzel is vonzóbbá téve a térséget a külföldi kerékpáros turisták számára is.

Mobilapplikáció és szemléletformáló rendezvények

A projekt részét képezi továbbá egy látogatóbarát mobilapplikáció és kerékpáros turisztikai portál fejlesztése. A megújult útvonalak és szolgáltatások népszerűsítésére turisztikai szemléletformáló rendezvényeket és programokat szerveznek, emellett marketingkommunikációs eszközökkel is a térség kerékpáros turisztikai életének felpezsdítésén dolgoznak a szakemberek.

 A projekt konzorciumvezetője a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, további konzorciumi tagok a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., valamint a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. A projekt várhatóan 2020. végéig valósul meg.

A projekttel kapcsolatosan további információt a www.maketusz.hu oldalon talál.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek