2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Július 1-jétől kizárólag magyar dinnye érkezik a Lidl-be!

Július 1-jétől kizárólag magyar dinnye érkezik a Lidl-be!

A Lidl Magyarország, az áruházláncokat tekintve az elsők között kezdi meg a hazai görögdinnyék beszerzését. Július 1-jétől kizárólag kiváló minőségű magyar dinnyék érkeznek az áruházlánc raktáraiba.

A héten megkezdődött a korai dinnyefajták szüretelése az országban, mellyel hivatalosan is elindult az idei nyár dinnyeszezonja. A Lidl immáron a negyedik idényt nyitja úgy, hogy előnyben részesíti a magyar termelők termékeit azáltal, hogy július 1-jétől kizárólag hazai dinnyéket vesz át beszállítóitól. Nagymértékben segítette a magyar dinnyeágazat helyzetét a vállalat tavalyi dinnyeeladása is. A 2015-ös szezonban összesen 7050 tonna dinnyét értékesített a bel-és külpiacokon az áruházlánc.

„A Lidl Magyarország stratégiai megfontolásból a dinnyeszezonban évek óta 100 százalékban magyar beszállítókkal dolgozik, akik számára export lehetőséget is biztosítunk. Az áruházlánc számára kiemelten fontos a magyar dinnyetermelők támogatása, akik a fogyasztói elvárásoknak megfelelően kiváló minőségű kínálatot biztosítanak vásárlóinknak” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország PR vezetője.

A Lidl Magyarország 2013-ban indította el a Lidl a magyar beszállítókért programját, melynek célja a hazai beszállítói körének növelése, a magyar vállalkozások segítésén keresztül a magyar gazdaság támogatása. A beszállítói program sikere töretlen, jelenleg közel 400 hazai beszállítóval dolgozik együtt a vállalat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Debrecen Business Forum 2024
A Kelet-magyarországi régió fejlődésének új perspektíváiról csaknem 300 üzleti szereplő - köztük a legnagyobb multinacionális vállalatok hazai vezetői…

További cikkek