2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Iskolakezdési támogatás juttatása

A munkáltató munkavállalójának béren kívüli juttatásként iskolakezdési támogatást adhat, melynek mértéke iskoláskorú gyermekenként legfeljebb 29.400 forint. A juttatásban a családi pótlékra jogosult szülő, gyám és a vele közös háztartásban élő házastárs is részesülhet. A 16 százalékos személyi jövedelemadót és 14 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást a munkáltatónak kell megfizetnie, más közteher sem a juttatót sem pedig a magánszemélyt nem terheli.

Iskolakezdési támogatásnak minősül a tanév első napját megelőző 60. naptól a kibocsátás évének utolsó napjáig a tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására jogosító utalvány. 

Ha a juttatás adózásával kapcsolatban további kérdése merülne fel ügyintézőink készséggel állnak rendelkezésére a 40/42-42-42-es telefonszámon.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …