2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Gyáravatás Miskolcon

A német Gustav Wolf GmbH cégcsoport 2011. tavaszán szerződést írt alá Miskolc város vezetőségével, melynek révén mintegy 2 ha nagyságú területet vásárolt meg a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban, ahol elindította új európai gyáregységének beruházását.

A kivitelezés az elmúlt év novemberében megkezdődött, és viszonylag rövid idő, 10 hónap elteltével, ma már gyáravató ünnepséget tartott a cégcsoport. Az elmúlt időszak kemény munkájának eredményét mutatja a mai rendezvény, ahol ünnepélyes keretek között adták át a Gustav Wolf Miskolci Drótgyár Kft. 2400 m2 nagyságú, könnyű szerkezetes gyártócsarnokát és az azt kiszolgáló iroda- és szociális helyiségeket.

A mintegy 300 M Ft-ba került ipartelepítési projekt az Európai Unió, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg. A gyártáshoz szükséges gépek telepítése folyamatos, a beüzemelés befejezését követően rövidesen a tényleges gyártási tevékenységre is sor kerül.

A megvalósult fejlesztés keretében a társaság ma már mintegy 30 fő számára biztosít munkalehetőséget, s előreláthatólag további  50 ember  felvételét  tervezi  rövid  időn  belül. A  cég  5  évre  garantálja  a  dolgozók  foglalkoztatását. Sőt, a jövőben a  létszám  jelentősen növekedni fog : már most érdemi tárgyalások folynak  további 3 ha ingatlanon, várhatóan 3000 m2 nagyságú építmény létrehozásáról. Ebben az új létesítményben  újabb 75 ember teljes munkaidőben történő foglalkoztatását  tervezik.

 

Az ünnepségen Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár hangsúlyozta: amikor egy német cég Magyarországot választja beruházása helyszínéül, ez jelzés más országok beruházóinak is.
A politikus úgy fogalmazott: ha egy nagy tekintélyű cég Magyarországon, Miskolcon telepszik meg, az üzenetértékű. Az államtitkár a kormány nevében azt ígérte, minden lehetőséget megad ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű térségekben mind több befektető jelenjen meg.
A német társaság a Miskolci Mechatronikai Ipari Park területéből kéthektárnyit vásárolt meg, itt építette fel kevesebb mint 10 hónap alatt a 2400 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot.
A gyáravatón Ernst Wolf, a Gustav Wolf GmbH ügyvezető igazgatója elmondta: egyelőre harminc embert foglalkoztatnak, rövid időn belül további félszáz dolgozó felvételét tervezik, és a létszám még bővülhet.
A társaság az autóiparnak gumiabroncsokat gyártó cégeknek készít acélfonatokat, profiljába tartozik felvonó kötelek, hidraulikus csövek megerősítésére szolgáló acélfonatok gyártása is. A német cég miskolci gyára évente 6-10 millió euró árbevétellel számol a termelés beindulását követően.
Miskolcon drótgyártással eddig két cég foglalkozott, a cseh Trinecké Zelezárny (Trineci Vasművek) százszázalékos többségi tulajdonában lévő Drótárú és Drótkötél (D&D) Zrt., valamint a kizárólagos magyar érdekeltségű Fux Zrt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …