2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Félrevezető tájékoztatás miatt vonta vissza fúziós engedélyét és bírságolt a GVH

Félrevezető tájékoztatás miatt vonta vissza fúziós engedélyét és bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) visszavonta a Diófa Alapkezelő Zrt. Euro-Mall Kft. feletti irányításszerzését engedélyező határozatát, egyúttal 7 millió forint eljárási bírságot szabott ki, mert az alapkezelő félrevezető tájékoztatást adott a vállalatcsoport irányítási viszonyairól.
Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott tájékoztatás szerint a versenyhivatal 2016. április 26-án engedélyezte, hogy a Diófa Alapkezelő Zrt. közvetett, egyedüli irányítást szerezzen az EURO-MALL Ingatlanbefektetési Kft. felett. A GVH azonban egy későbbi fúzió-engedélyezési eljárás során észlelte, hogy az alapkezelő eltérő tartalmú nyilatkozatot tett az összefonódással érintett vállalatcsoport irányítási viszonyairól, valamint annak összetételéről.
A versenyhivatal ezért eljárást indított a Diófa Alapkezelővel szemben, amelyben megállapította, hogy a korábban indított fúziós eljárásban hozott határozat valótlan tényálláson alapult, egyúttal visszavonta a fúziós engedélyt. A Diófa Alapkezelő Zrt. egyúttal 7 millió forint eljárási bírságot kapott, mivel a vállalkozás magatartása akadályozta a valós tényállás feltárását.
Mindazonáltal a GVH ezt követően megvizsgálta a tényleges irányítási viszonyokon alapuló tényállást és végül engedélyezte a tranzakciót.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…