2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Felelősen a jövő tehetségeiért

„Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” elismerésben részesült a Duna-Dráva Cement Kft.
A Duna-Dráva Cement Kft. az Ifjúsági és Innovációs Alapítványán keresztül immár egy évtizede támogatja a cementgyárai közvetlen környezetében élő tehetséges diákokat. A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj programot idén a szakmai szervezetek is elismerték: a DDC – a váci Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium felterjesztése alapján – elnyerte a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) által alapított és 2015-ben első alkalommal odaítélt rangos „Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” elismerést.

A Genius Loci Díj célja értékelni és elismerni azokat a magyarországi vállalatokat és üzleti vállalkozásokat, akik követésre méltó módon támogatják a tehetséggondozást, jelentős segítséget nyújtva a tehetséges fiatalok képességeinek kibontakoztatásához.

Genius Loci, azaz a „hely szelleme” a római mitológiában a település védelmezőjét jelentette, ma már inkább az a sajátos légkör, szellemiség, amelyet egy-egy hely sugároz magából. A díj elnevezése összhangban áll a Duna-Dráva Cement Kft. törekvéseivel is, vagyis pozitív, támogató hatással lenni azon települések szellemiségére, ezúttal a tehetségeket támogató légkörére, ahol a cementgyárak működnek.

A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj program célja olyan általános- és középiskolás diákok támogatása, akik tanulmányi, sport vagy kulturális területen ígéretes tehetségeknek számítanak, illetve fejlődésükkel és eredményeikkel kiemelkednek az átlagból. A minőség iránti elkötelezettség, a jövőért vállalt felelősség jegyében a DDC fontosnak tartja, hogy minden évben meghirdesse a váci térségben 2005-től, míg a beremendi gyár körzetében 2010-től kiírt ösztöndíj pályázatát.

„Alapítványunk munkájának fontosságát jelzik a támogatásban részesülő diákok eredményei, pályájuk későbbi sikeres alakulása. Vállalatunk az ösztöndíj program keretében eddig közel 500 tehetséges tanulót támogatott, összességében 45 millió forinttal.” – mondta Sövér Ferenc, a vállalat gazdasági vezérigazgatója az ünnepélyes díjátadó rendezvényen. Hozzátette azt is, hogy „A DDC számára kiemelten fontos a társadalmi szerepvállalás, a Genius Loci Díj pedig további megerősítése annak, hogy jó úton járunk.  Az elismerésben részesült többi vállalkozás példájából is láthattuk: országos mozgalom aktív részeseként érdemes folytatnunk a tehetséggondozást támogató munkánkat. ”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek