2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 481 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Felavatta 8600 négyzetméteres új csarnokát Miskolcon a japán GS-Yuasa

Felavatta 8600 négyzetméteres új csarnokát Miskolcon a japán GS-Yuasa

Az innovatív technológiájáról ismert GS-Yuasa tavaly év elején jelentette be, hogy közel 9 milliárd forintból Miskolc déli ipari parkjában építi fel első európai gyárát. A lítium-ionos akkumulátorok gyártására szakosodott cég akkor azt is vállalta, hogy 2019 végén elindítja a termelést is, amihez elkészült a jelenleg 8,6 ezer négyzetméteres csarnok. A cég a jövőben az üzemterületet jelentősen növelni szeretné.

 A japán vállalat most átadott, és tovább bővíthető miskolci gyára az első üzeme Japánon kívül. Az új üzemcsarnok most még üres, de a termelés a tervek szerint 2019. novemberében elkezdődik, kezdetben 51 embernek adva munkát.

 

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere az üzemcsarnok avatásán elmondta:

„A cég innovatív technológiát telepít a városba, amely illik Miskolc környezetbarát és smart törekvéseihez. Az itt készülő lítium-ionos akkumulátorok globális szinten is hozzájárulnak a széndioxid-kibocsátás mérsékléséhez, amelyben Miskolc eddig is élen járt a Magyarországon.”

Takamura Hiroshi, a GS-Yuasa Hungary Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy az első ütemben megépült 8 ezer négyzetméteres csarnokot később jelentősen bővíteni szeretnék. A tervek szerint a tömeggyártás már júliusban elkezdődik, év végére pedig a szállítás is megkezdődhet a világ minden tájára. A cég ügyvezetője hozzátette, már elkezdték a toborzást. A cég szoros együttműködést tervez a Miskolci Egyetemmel és a helyi iskolákkal, hogy minél több tehetséges és jól képzett dolgozóval tudják bővíteni a csapatukat.

 

A beruházás helyszínének kiválasztását Miskolc jól szervezett infrastruktúrájával, képzett helyi szakemberekkel és a városvezetés által nyújtott támogatással indokolta a japán vállalat, amely 17 országban mintegy 15 ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig a tavalyi üzleti évben csaknem 3 milliárd dollár volt. A kiotói székhelyű cég magyarországi leányvállalatát, a miskolci székhelyű GS Yuasa Hungary Kft.-t 2017. október 30-án jegyezték be.

 

A 9 milliárd forint értékű miskolci beruházást a Magyar Kormány 465 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Toborzónap
Miskolci Foglalkoztatási Paktum 2022.06.16. Miskolc Foglalkoztatási Paktum Programja idén tizedik alkalommal rendezte meg toborzónapját a Tudomány …

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum